Рецепт тушкованого баранячого реберця в гранатовому соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр баранячих реберець
- 1 великий помідор
- 2 ст.л. соусу "Наршараб"
- 3 зубчики часнику
- 1-2 см стручка гострого червоного перцю (чилі)
- гілочка розмарину
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Баранячі ребра промити, обсушити й розрубати ножем між кістками. Гострий червоний перець і часник дуже дрібно порізати ножем. Помідори вимити й порізати тонкими четвертинками або кубиками.
- З'єднати в одній мисці реберця, гранатовий соус Наршараб, часник, гострий перець, помідори, посолити, поперчити і додати спеції за смаком. Усе гарненько перемішати, накрити кришкою і відправити в холодильник на 12-16 годин для маринування.
- Через зазначений час влити на пательню 1-2 ст.л. рослинної олії, викласти реберця разом із маринадом. Обсмажувати реберця в гранатовому соусі на сильному вогні близько півхвилини, помішуючи.
- Потім залити реберця доверху окропом (рівень окропу має бути трохи нижче м'яса) і довести до кипіння. Тушкувати реберця при слабкому кипінні до повного випаровування рідини.
- Наприкінці тушкування влити ложку олії, збільшити вогонь і обсмажити реберця до рум'яної скоринки. Перекласти тушковані баранячі реберця на тарілку і подавати до столу гарячими. Смачного!
Цю смачну страву можна подавати зі свіжими овочами, як-от салат із помідорів та огірків, або ж із гарніром із рису. Якщо ви шукаєте чогось нового, спробуйте додати до соусу більше спецій, таких як кориця. Також можна додати в маринад лимонний сік для освіження смаку.