Рецепт тушкованого баранячого реберця в гранатовому соусі

Рецепт тушкованого баранячого реберця в гранатовому соусі
3.4
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр баранячих реберець
  • 1 великий помідор
  • 2 ст.л. соусу "Наршараб"
  • 3 зубчики часнику
  • 1-2 см стручка гострого червоного перцю (чилі)
  • гілочка розмарину
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Баранячі ребра промити, обсушити й розрубати ножем між кістками. Гострий червоний перець і часник дуже дрібно порізати ножем. Помідори вимити й порізати тонкими четвертинками або кубиками.
  2. З'єднати в одній мисці реберця, гранатовий соус Наршараб, часник, гострий перець, помідори, посолити, поперчити і додати спеції за смаком. Усе гарненько перемішати, накрити кришкою і відправити в холодильник на 12-16 годин для маринування.
  3. Через зазначений час влити на пательню 1-2 ст.л. рослинної олії, викласти реберця разом із маринадом. Обсмажувати реберця в гранатовому соусі на сильному вогні близько півхвилини, помішуючи.
  4. Потім залити реберця доверху окропом (рівень окропу має бути трохи нижче м'яса) і довести до кипіння. Тушкувати реберця при слабкому кипінні до повного випаровування рідини.
  5. Наприкінці тушкування влити ложку олії, збільшити вогонь і обсмажити реберця до рум'яної скоринки. Перекласти тушковані баранячі реберця на тарілку і подавати до столу гарячими. Смачного!

Цю смачну страву можна подавати зі свіжими овочами, як-от салат із помідорів та огірків, або ж із гарніром із рису. Якщо ви шукаєте чогось нового, спробуйте додати до соусу більше спецій, таких як кориця. Також можна додати в маринад лимонний сік для освіження смаку.