Пиріг з абрикосами та білковою начинкою

Пиріг з абрикосами та білковою начинкою
4.7
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 100 г вершкового масла
  • 250 г борошна
  • сіль, ванілін - по щіпці
  • 1 десертна ложка оцту
  • 50 г сметани
  • 2 жовтки

Для начинки:

  • 2 білки
  • 200 г абрикосів
  • 100 г цукру
  • сіль, ванілін - по щіпці
  • 80 г кукурудзяного крохмалю

Рецепт приготування:

Тісто виходить дуже розсипчастим і не надто солодким. Танучий білковий крем доповнює та вигідно підкреслює аромат та смак абрикосу. З наведених компонентів можна приготувати пиріг на 4-5 осіб. Затрачений час - 45 хвилин.

  1. У широкій ємності змішуємо борошно, сіль, ванілін. Кладемо масло, попередньо покладене в морозильну камеру, та обережно рубаємо гострим ножем. Потім перетираємо всі інгредієнти в дрібну крихту. Робити це слід дуже швидко, щоб масло зберегло свою твердість і не перетворилося на рідину.
  2. Жовтки відділяємо від білків, потім ретельно перемішуємо. Вводимо у крихту з борошна та масла. Додаємо сметану, оцет.
  3. Швидко формуємо кулю, загортаємо в плівку та прибираємо в холодне місце. Достатньо 15-20 хвилин.
  4. У окремій мисці збиваємо білки, ванілін, сіль і цукор до утворення стійких піків. Обережно додаємо крохмаль.
  5. Тісто ділимо на дві рівні частини і розкачуємо в пласт. Присипаємо щіпкою борошна або застилаємо папером для випічки основу форми. Викладаємо один пласт. Далі білкова начинка та абрикос, розрізаний на 4 частини.
  6. Накриваємо другим пластом тіста. Ретельно защипуємо краї. Поверхню уважно проколюємо виделкою.
  7. Випікаємо в духовці. Температура - 200 градусів. Час - 20 хвилин. Смачного!

Краї пирога ретельно защипуємо, щоб білкова начинка, збільшуючись у об'ємі, не порушила цілісність. Страву також можна готувати з консервованими абрикосами, але в цьому випадку їх перед тим викладають на сито, щоб видалити зайву рідину.

Цікавий факт:

Абрикоси не лише смачні, але й багаті на вітаміни A, C, і залізо. У стародавньому Китаї вірили, що абрикоси мають властивості продовжувати життя.