Братиславський рулет
Час приготування:
90 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Інгредієнти для тіста:
- борошно — 0,5 кг
- сметана — 300 г
- 250 г вершкового масла
- курячий білок — 1 шт.
- курячий жовток — 2 шт.
- дріжджі — 1 ч.л.
- сіль, цукор — по 1 ч.л.
Для горіхової начинки:
- ядра волоського горіха (подрібнені) — 150 г
- цукор — 200 г
- панірувальні сухарі — 3 ст.л.
- ізюм — 2 ст.л.
- кориця — за смаком
- лимонний сік та цедра з 0,5 лимона
Для макової начинки:
- мак — 150 г
- цукор — 250 г
- панірувальні сухарі — 3 ст.л.
- ізюм — 2 ст.л.
- кориця — за смаком
- лимонний сік та цедра з 0,5 лимона
Рецепт приготування:
Щоб зробити ваш рулет ще смачнішим, можна додати до солодощів курагу, чорнослив та інші улюблені сухофрукти. Деякі господині збагачують його краплями кондитерського шоколаду та покривають цукровою кольоровою глазур'ю.
Приготування начинки:
- З цукру, розчиненого у 1 склянці води, варимо карамельний сироп на мінімальному вогні протягом 20-30 хвилин, поки він не загусне.
- Кладемо в нього горіхи та інші інгредієнти. Ретельно місимо.
- Так само готуємо макову начинку. Потім викладаємо на тарілку та охолоджуємо при кімнатній температурі.
Приготування тіста:
- У 0,5 склянки теплої води розводимо дріжджі, щіпку солі та 1 ст.л. борошна. Залишаємо опару на 10-15 хвилин, поки дріжджі не “заграють”.
- Борошно, що залишилося, змішуємо з сіллю та цукром і розтираємо з маслом та сметаною.
- Додаємо опару та замішуємо тісто середньої консистенції. Ставимо в холодильник на півгодини, щоб жирні складові застигли.
- Виймаємо та розрізаємо на дві рівні частини. Розкачуємо на пласти товщиною в 5 мм. Один пласт покриваємо горіховою начинкою, другий кладемо зверху та рівномірно розподіляємо макову.
- Скручуємо в не тугий рулет та кладемо на попередньо змащений соняшниковою олією та присипаний мукою лист. Ставимо в холодильник на 10 хвилин, а потім випікаємо при температурі 180 градусів.
- Готовий рулет змащуємо сумішшю зі збитих в піну білка та жовтків. Коли поверхня підсохне, знову покриваємо яєчною масою. Ставимо охолоджуватися на 10 хвилин, а потім підсушуємо в духовці при температурі 60 градусів. Готовий рулет при бажанні можна посипати цукровою пудрою. Температурний режим у духовці краще регулювати на свій розсуд залежно від її потужності та інших особливостей.