Братиславський рулет

Братиславський рулет
4.9
(11)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Інгредієнти для тіста:

  • борошно — 0,5 кг
  • сметана — 300 г
  • 250 г вершкового масла
  • курячий білок — 1 шт.
  • курячий жовток — 2 шт.
  • дріжджі — 1 ч.л.
  • сіль, цукор — по 1 ч.л.

Для горіхової начинки:

  • ядра волоського горіха (подрібнені) — 150 г
  • цукор — 200 г
  • панірувальні сухарі — 3 ст.л.
  • ізюм — 2 ст.л.
  • кориця — за смаком
  • лимонний сік та цедра з 0,5 лимона

Для макової начинки:

  • мак — 150 г
  • цукор — 250 г
  • панірувальні сухарі — 3 ст.л.
  • ізюм — 2 ст.л.
  • кориця — за смаком
  • лимонний сік та цедра з 0,5 лимона

Рецепт приготування:

Щоб зробити ваш рулет ще смачнішим, можна додати до солодощів курагу, чорнослив та інші улюблені сухофрукти. Деякі господині збагачують його краплями кондитерського шоколаду та покривають цукровою кольоровою глазур'ю.

Приготування начинки:

  1. З цукру, розчиненого у 1 склянці води, варимо карамельний сироп на мінімальному вогні протягом 20-30 хвилин, поки він не загусне.
  2. Кладемо в нього горіхи та інші інгредієнти. Ретельно місимо.
  3. Так само готуємо макову начинку. Потім викладаємо на тарілку та охолоджуємо при кімнатній температурі.

Приготування тіста:

  1. У 0,5 склянки теплої води розводимо дріжджі, щіпку солі та 1 ст.л. борошна. Залишаємо опару на 10-15 хвилин, поки дріжджі не “заграють”.
  2. Борошно, що залишилося, змішуємо з сіллю та цукром і розтираємо з маслом та сметаною.
  3. Додаємо опару та замішуємо тісто середньої консистенції. Ставимо в холодильник на півгодини, щоб жирні складові застигли.
  4. Виймаємо та розрізаємо на дві рівні частини. Розкачуємо на пласти товщиною в 5 мм. Один пласт покриваємо горіховою начинкою, другий кладемо зверху та рівномірно розподіляємо макову.
  5. Скручуємо в не тугий рулет та кладемо на попередньо змащений соняшниковою олією та присипаний мукою лист. Ставимо в холодильник на 10 хвилин, а потім випікаємо при температурі 180 градусів.
  6. Готовий рулет змащуємо сумішшю зі збитих в піну білка та жовтків. Коли поверхня підсохне, знову покриваємо яєчною масою. Ставимо охолоджуватися на 10 хвилин, а потім підсушуємо в духовці при температурі 60 градусів. Готовий рулет при бажанні можна посипати цукровою пудрою. Температурний режим у духовці краще регулювати на свій розсуд залежно від її потужності та інших особливостей.