Шоколадний торт з горіхами

Шоколадний торт з горіхами
4.0
(9)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадні коржі:

  • 350 г борошна
  • 150 г цукру
  • 1 яйце
  • 50 мл молока
  • 2-3 ст.л. какао-порошку
  • 30 г вершкового масла або маргарину
  • 2 ст.л. меду
  • 1 ч.л. соди

Крем для шоколадного торту:

  • 300 г вершкового масла
  • 300 мл молока
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. борошна
  • 10 г ванільного цукру
  • 80 г очищених горіхів (будь-яких)

Рецепт приготування:

  1. Почніть з приготування тіста для торту: треба змішати в мисці цукор з содою, маслом або маргарином, медом, молоком, яйцем і поставити все на слабкий вогонь. Помішуючи, нагрівайте масу до зміни кольору та збільшення об'єму.
  2. Зняти миску з вогню, додати борошно з какао-порошком і вимісити однорідне тісто. Розділіти тісто на 8-10 рівних частин і розкатати кожну в тонкий шар довжиною близько 5 мм. Відрізати зайві краї тіста, накрити шар тіста формою і обрізати ножем по контуру.
  3. Перед обсмаженням лист покрити папером для випікання і перенести розкатане тісто на неї. Проколоти всю поверхню виделкою і поставити у розігріту до 200°C духовку. Випікати корж потрібно приблизно 3-4 хвилини.
  4. Перекласти готовий корж для торта на тарілку, на лист перенести наступний корж і випікати його до готовності. Таким чином спекти й скласти стопкою решту коржів. В кінці викласти на лист обрізки тіста і також спекти їх до готовності.
  5. Приготувати крем для шоколадного торта: вершкове масло вийняти з холодильника наперед, щоб воно стало м'яким. Яйце змішати з борошном, розмішати виделкою до однорідності й додати кілька ложок молока.
  6. Решту молока влити в каструлю, додати цукор і поставити на вогонь. Помішуючи молоко з цукром, довести його до кипіння. Помішуючи яєчну масу, влити до неї тонким струмочком кипляче молоко.
  7. Перелити крем в каструлю і поставити на вогонь. Помішуючи, варити заварний крем до легкого загусання. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою й залишити до повного охолодження.
  8. Збити вершкове масло міксером до пишності. Не перестаючи збивати масло, додавати по ложці весь заварний крем, збиваючи після кожної до однорідності. В кінці додати ванільний цукор.
  9. Горіхи очистити й порубати на дрібні шматочки, обсмажити на сухій сковороді до приємного аромату. Зняти сковороду з вогню і повністю охолодити горіхи, помішуючи їх лопаткою.
  10. Промастити між коржами кремом, посипати кожен шар крему горіхами. Останній корж та бока торту обмазати кремом та посипати подрібненими обрізками коржів.
  11. Залишити шоколадний торт з горіхами на ніч у холодильнику для просочення. Після вказаного часу прикрасити торт на свій смак і подавати до столу. Приємного чаювання!

Тепер, коли ви маєте чудовий рецепт шоколадного торту з горіхами, можете здивувати своїх близьких та друзів цим чудовим десертом. Таке поєднання шоколаду, ніжного крему та хрусткості горіхів неперевершені. Не забудьте додати особистий штрих до декору, створивши власний дизайн торту. Цей торт стане незабутнім шедевром на будь-якому святі або просто чаюванні.