Гарбузовий кекс з горіхами
Кухня
Інгредієнти:
- 150 г гарбуза
- 150 г вершкового масла
- 3 яйця
- 120 г цукру
- 100 г борошна
- 1 лимон (потрібна лише цедра)
- 80 г грецьких горіхів
- 10 г ванільного цукру
- 2 ч.л. розпушувача тіста
- 1 ч.л. меленої кориці
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Відокремте яєчні жовтки від білків та поєднайте жовтки в одній мисці з цукром, ванільним цукром, сіллю та корицею. Збийте все міксером на високій швидкості до майже повного розчинення цукру.
- Додайте розтоплене м'яке вершкове масло і збийте його ще кілька хвилин на високій швидкості.
- Горіхи очистіть від шкаралупи, обсмажте, постійно помішуючи, на сухій сковорідці і наріжте на дрібні шматочки. Лимон вимийте в теплій воді, обсушіть і зніміть тонкий шар цедри; натерте цедру на дрібну терку. Гарбуз очистіть від шкірки та насіння, натріть на крупну тертку. Поєднайте гарбуз, горіхи та цедру в одному посуді, додайте масляно-жовтковий крем і все перемішайте.
- Просійте через сито борошно з розпушувачем.
- Добре перемішайте все до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
- Білки (до збивання тримайте їх у холодильнику) збийте міксером до стійких піків, після чого додайте в тісто.
- Обережно перемішайте все лопаткою.
- Перекладіть тісто в форму для випічки, попередньо змастивши її вершковим маслом і обсипавши крупою або борошном. Рівномірно розподіліть по поверхні і відправте в розігріту до 180°C духовку.
- Випікайте кекс приблизно 30-40 хвилин при вказаній температурі до золотистого кольору. Після цього вийміть форму і дайте кексу остигнути 10-15 хвилин.
- Перекладіть готовий гарбузовий кекс з горіхами на відповідну тарілку і дайте йому ще трохи охолонути. Виріб залишається смачним навіть після повного охолодження. Смачного чаювання!
Цей гарбузовий кекс - ідеальна випічка для осінніх днів, коли гарбуз є в наявності. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь багатим смаком та ароматом. Аромат кориці та лимонної цедри додає цьому кексу особливого шарму.