Десерт до Дня закоханих

Десерт до Дня закоханих
4.9
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л вершків 10%
  • 500 г замороженої полуниці
  • 60 г манної крупи
  • 60 г маку
  • 2-3 ст.л. крохмалю
  • 2 пакетики по 10 г ванільного цукру
  • сіль, цукор - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Мак пересипати в миску та залити крутим кип'ятком так, щоб рівень води був приблизно на 1-2 пальці вище рівня маку. Залишити на 1 годину під кришкою.
  2. Вершки закип'ятити, всипати до них тонким струмком манку, швидко розмішуючи вершки віночком. Одразу після закипання знизити вогонь, додати сіль, цукор (приблизно 1 ст.л.) за смаком, додати пакетик ванільного цукру та мак (попередньо злити з нього всю воду). Варити манний пудинг близько 1-1,5 хвилин при слабкому кипінні, постійно мішаючи віночком. Після цього зняти каструлю з плити, накрити кришкою та залишити до повного остигання і набухання крупи.
  3. Заморожену полуницю перекласти в каструлю, додати до неї 150 мл води, 10 г ванильного цукру, поставити на вогонь і довести до кипіння, мішаючи. Проварити полуницю в сиропі на середньому вогні близько 10 хвилин, постійно мішаючи ложкою.
  4. Зняти каструлю з вогню, відокремити 3-4 ст.л. отриманого сиропу в іншу посудину і охолодити його. Бажано ще потім охолодити його трохи в холодильнику. З'єднати прохолодний сироп з крохмалем, ретельно перемішати, залишити на кілька хвилин.
  5. Повернути проварену полуничну начинку по формочках і дати остинути. Покрити полуницю манним пудингом з маком і відправити в холодильник як мінімум на 4 години. Краще залишити десерт у холодильнику на ніч і подавати вже на сніданок до Дня закоханих. Смачного!

Додаткова порада:

Прикрасьте десерт свіжою м'ятою або шматочками шоколаду для ефектного оформлення. Не забудьте приготувати його з любов'ю!