Сирний пай

Сирний пай
4.9
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Основа для пирога:

  • 150 г борошна
  • 80 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. розпушувача тіста

Сирна начинка:

  • 500 г сиру 9 або 18%
  • 3 яйця (жовтки)
  • 100 г цукру
  • 100 г сметани
  • 1 ст.л. манки
  • ванільний цукор - 1 ч.л.

Безе:

  • 3 яєчних білка
  • 3 ст.л. цукру-пудри

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно через сито з розпушувачем в одну миску, додайте натерте охолоджене масло і розітріть руками до отримання жирної борошняної крихти. Додайте інші інгредієнти для тіста і вимішуйте руками протягом 5 хвилин.
  2. Заверніть тісто у плівку і залиште в холодильнику на півгодини.
  3. Відокремте білки від жовтків і залиште білки в холодильнику. Змішайте сир з жовтками, цукром, сметаною, манкою і ванільним цукром.
  4. Збийте масу блендером (або міксером) до отримання повністю однорідної кремової текстури. Якщо сир залишається зернистим, пропустіть його через м'ясорубку або протріть через сито.
  5. Вийміть тісто з холодильника, рівномірно розподіліть його на дні форми для випічки і створіть високі борти для пирога.
  6. Перекладіть начинку на тісто і відправте запікатися у духовку на півгодини при 180С.
  7. Вийміть білки з холодильника і збийте їх до стійких піків на середній або низькій швидкості міксера. Поступово додавайте цукор-пудру і вимішуйте до її розчинення. У результаті маса білків повинна бути настільки міцною й густою, що не виливатиметься з миски при її перевертанні.
  8. Вийміть пиріг з духовки, покрийте його білковим кремом і відправте до духовки ще на 10-15 хвилин при тій же температурі. Не обов'язково вирівнювати верхній шар - навпаки, його простіше зробити хвилястим.
  9. Як тільки верхівки безе почнуть рум'янітися, вийміть сирний пиріг з духовки, дайте йому повністю охолонути (бажано різко змінити температуру і поставити пиріг в холод, наприклад, на балкон або на підвіконня).
  10. Після охолодження приберіть пиріг з сирною начинкою щонайменше на кілька годин в холодильник (краще на ніч). Після повного охолодження на поверхні безе з'являться такі чудові крапельки, які самі по собі є прикрасою пирога. Подавайте порційними шматочками та насолоджуйтеся!

Цікава інформація:

Сирний пиріг із безе - це класичний десерт, який поєднує ніжність сиру з хрусткою верхівкою з безе. Цей десерт чудово підходить як для сімейного обіду, так і для святкового застілля. Поекспериментуйте зі смаками, додавши у начинку фрукти або ягоди. Ви отримаєте справжній кулінарний шедевр! Смачного!