Сирний пай
Кухня
Інгредієнти:
Основа для пирога:
- 150 г борошна
- 80 г вершкового масла
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру
- 1 ч.л. розпушувача тіста
Сирна начинка:
- 500 г сиру 9 або 18%
- 3 яйця (жовтки)
- 100 г цукру
- 100 г сметани
- 1 ст.л. манки
- ванільний цукор - 1 ч.л.
Безе:
- 3 яєчних білка
- 3 ст.л. цукру-пудри
Рецепт приготування:
- Просійте борошно через сито з розпушувачем в одну миску, додайте натерте охолоджене масло і розітріть руками до отримання жирної борошняної крихти. Додайте інші інгредієнти для тіста і вимішуйте руками протягом 5 хвилин.
- Заверніть тісто у плівку і залиште в холодильнику на півгодини.
- Відокремте білки від жовтків і залиште білки в холодильнику. Змішайте сир з жовтками, цукром, сметаною, манкою і ванільним цукром.
- Збийте масу блендером (або міксером) до отримання повністю однорідної кремової текстури. Якщо сир залишається зернистим, пропустіть його через м'ясорубку або протріть через сито.
- Вийміть тісто з холодильника, рівномірно розподіліть його на дні форми для випічки і створіть високі борти для пирога.
- Перекладіть начинку на тісто і відправте запікатися у духовку на півгодини при 180С.
- Вийміть білки з холодильника і збийте їх до стійких піків на середній або низькій швидкості міксера. Поступово додавайте цукор-пудру і вимішуйте до її розчинення. У результаті маса білків повинна бути настільки міцною й густою, що не виливатиметься з миски при її перевертанні.
- Вийміть пиріг з духовки, покрийте його білковим кремом і відправте до духовки ще на 10-15 хвилин при тій же температурі. Не обов'язково вирівнювати верхній шар - навпаки, його простіше зробити хвилястим.
- Як тільки верхівки безе почнуть рум'янітися, вийміть сирний пиріг з духовки, дайте йому повністю охолонути (бажано різко змінити температуру і поставити пиріг в холод, наприклад, на балкон або на підвіконня).
- Після охолодження приберіть пиріг з сирною начинкою щонайменше на кілька годин в холодильник (краще на ніч). Після повного охолодження на поверхні безе з'являться такі чудові крапельки, які самі по собі є прикрасою пирога. Подавайте порційними шматочками та насолоджуйтеся!
Цікава інформація:
Сирний пиріг із безе - це класичний десерт, який поєднує ніжність сиру з хрусткою верхівкою з безе. Цей десерт чудово підходить як для сімейного обіду, так і для святкового застілля. Поекспериментуйте зі смаками, додавши у начинку фрукти або ягоди. Ви отримаєте справжній кулінарний шедевр! Смачного!