Шоколадний торт з буряком
Час приготування:
120 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 5 яєць
- 250 г буряку
- 200 г чорного шоколаду (від 70%)
- 200 г вершкового масла
- 200 г цукру
- 120 г борошна
- 2-3 ст.л. окропу
- 3 ст.л. какао-порошку
- 1,5 ч.л. розпушувача
- ½ ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Промийте буряк та опустіть його (не очищаючи від шкірки) у киплячу воду. Варіть буряк до готовності протягом 45-55 хвилин, після чого перекладіть на тарілку.
- Очистіть варений буряк від шкірки і подрібніть за допомогою блендера до практично пюреподібної консистенції (можна натерти на дрібній тертці).
- Какао-порошок просійте через сито разом з борошном, сіллю та розпушувачем в одну миску, ретельно перемішайте.
- Наріжте масло на дрібні шматочки і з'єднайте з подрібненим шоколадом в одній мисці, поставте суміш на водяну баню.
- Підігрівайте шоколад з маслом до повного розчинення всіх інгредієнтів, помішуючи їх ложкою або лопаткою. В кінці додайте кип'яток та ретельно перемішайте.
- Відокреміть яєчні жовтки від білків і залиште на декілька хвилин при кімнатній температурі. Збийте охолоджені білки міксером до стійких піків, а потім поступово додайте цукор тонким струмочком та продовжуйте збивати до його розчинення.
- Розігрійте духовку до 180°C, протріть форму для випічки маслом та присипте крупою або викладіть пергаментним папером. Розмішайте жовтки виделкою або віночком, з'єднайте з шоколадною масою та буряком.
- Додайте до шоколадно-бурякової маси суміш борошна, добре перемішайте тісто. Потім обережно введіть утворену масу збитих білків за допомогою лопатки, перемішайте і перекладіть у форму для випічки. Помістіть форму в розігріту духовку та відразу знизьте температуру до 160°C.
- Пекіть торт із буряку приблизно 40-45 хвилин (центр повинен ще трохи дригатись при постукуванні по формі і залишатися трохи рідким). Охолодіть готовий торт з буряком повністю, потім вийміть з форми і прикрасьте на свій смак. Смачного чаювання!
Торт із буряком та шоколадом - це незвичайне поєднання інгредієнтів, яке дарує цьому десерту неповторний смак і яскравий колір. Буряк додає торту ніжність та соковитість, а шоколад - чарівний аромат та шоколадний смак. Цей десерт може стати прикрасою будь-якого святкового столу або приємною несподіванкою для близьких та друзів. Ви можете експериментувати з декором торту, додавати фрукти, ягоди або глазур, щоб зробити його ще більш привабливим. Спробуйте цей унікальний рецепт і порадуйте себе та своїх близьких незабутнім десертом із буряку та шоколаду!