Тістечка "Молочні скибочки"

Тістечка "Молочні скибочки"
3.8
(12)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бисквит для тістечок:

  • 4 яйця
  • 100 мл рослинного масла
  • 80 г цукру
  • 4 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 2 ст.л. меду
  • 1 ст.л. молока

Молочний крем для тістечок:

  • 200 мл згущеного молока
  • 200 г вершків 30-35% (або домашньої жирної сметани з 30% жирності)
  • 100 мл молока
  • 50 г цукру
  • 2 ст.л. меду
  • 25 г желатину
  • 20 г ванільного цукру

Шоколадна глазурь:

  • 50 г вершкового масла
  • 50 мл молока
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 1 ст.л. цукру

Рецепт приготування:

  1. Яйця розділити на жовтки та білки, останні прибрати поки в холодильник. Борошно просіяти через сито в одну миску разом із какао-порошком, розпушувачем та щіпкою ваніліну.
  2. Попередньо розігріти духовку до 180°C, лист або широку форму для випічки викласти пергаментною бумагою.
  3. Жовтки з'єднати з цукром, збити на високій швидкості міксером до однорідного світлого крему. Не перестаючи збивати жовтковий крем, додавати поступово мед, потім молоко, тонким струмком вливати рослинне масло та змішувати все приблизно 2-3 хвилини до однорідної консистенції.
  4. Поступово додавати до збитої маси борошняну суміш з какао та перемішувати віночком до однорідності. Білки збити окремо зі щіпкою солі до стійких піків (насадки міксера та миска обов'язково повинні бути чистими).
  5. Обережними рухами додати білкову піну до тіста, рівномірно розподілити його половину по листу або формі. Відправити бісквіт в розігріту духову шафу на 10-15 хвилин запікатися до готовності.
  6. Так само спекти другий корж та залишити їх обидва до повного охолодження. Приготувати крем для молочних коржиків.
  7. Желатин насипати в невелику ємність та залити сумішшю 50 мл молока з 2 ст.л. холодної води. Залишити суміш на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  8. У окрему миску покласти мед, залити його 50 мл гарячого молока та розмішати до практично повного розчинення меду. Влити згущене молоко, добре перемішати віночком або виделкою.
  9. Після зазначеного часу поставити желатин на водяну баню та нагрівати його, помішуючи, до повного розчинення крупинок (до кипіння не доводити!). Зняти ємність з водяної бани, влити тоненьким струмком у суміш згущеного молока з медом та молоком, швидко перемішуючи останню віночком.
  10. У окремій мисці збити охолоджені вершки або сметану міксером, додати цукор та збивати ще 1-2 хвилини до пишності. Потім, не перестаючи збивати сметанний крем, влити поступово молочний крем із желатином.
  11. Рівномірно змастити нижній корж отриманим кремом, накрити все другим коржем та прибрати в холодильник на 4-6 годин для просочення та застигання желе.
  12. До того часу приготувати шоколадну глазурь для тістечок: змішати всі інгредієнти у каструльці, поставити на слабкий вогонь та помішувати до повного розчинення цукру.
  13. Покрити пиріг теплою глазурью з какао, після чого залишити до її повного охолодження. Нарізати пиріг порційними шматочками та подавати їх до столу.

Такий рецепт тістечок стане насолодою для вас та в той же час приємним сюрпризом для рідних та близьких. Експериментуйте з начинкою та гарніруйте тістечка свіжими фруктами або ягодами, це додасть їм святковості та колориту! Насолоджуйтесь у процесі приготування та смакуйте зі смаком!