Тістечка "Молочні скибочки"
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Бисквит для тістечок:
- 4 яйця
- 100 мл рослинного масла
- 80 г цукру
- 4 ст.л. борошна
- 2 ст.л. какао-порошку
- 2 ст.л. меду
- 1 ст.л. молока
Молочний крем для тістечок:
- 200 мл згущеного молока
- 200 г вершків 30-35% (або домашньої жирної сметани з 30% жирності)
- 100 мл молока
- 50 г цукру
- 2 ст.л. меду
- 25 г желатину
- 20 г ванільного цукру
Шоколадна глазурь:
- 50 г вершкового масла
- 50 мл молока
- 1 ст.л. какао-порошку
- 1 ст.л. цукру
Рецепт приготування:
- Яйця розділити на жовтки та білки, останні прибрати поки в холодильник. Борошно просіяти через сито в одну миску разом із какао-порошком, розпушувачем та щіпкою ваніліну.
- Попередньо розігріти духовку до 180°C, лист або широку форму для випічки викласти пергаментною бумагою.
- Жовтки з'єднати з цукром, збити на високій швидкості міксером до однорідного світлого крему. Не перестаючи збивати жовтковий крем, додавати поступово мед, потім молоко, тонким струмком вливати рослинне масло та змішувати все приблизно 2-3 хвилини до однорідної консистенції.
- Поступово додавати до збитої маси борошняну суміш з какао та перемішувати віночком до однорідності. Білки збити окремо зі щіпкою солі до стійких піків (насадки міксера та миска обов'язково повинні бути чистими).
- Обережними рухами додати білкову піну до тіста, рівномірно розподілити його половину по листу або формі. Відправити бісквіт в розігріту духову шафу на 10-15 хвилин запікатися до готовності.
- Так само спекти другий корж та залишити їх обидва до повного охолодження. Приготувати крем для молочних коржиків.
- Желатин насипати в невелику ємність та залити сумішшю 50 мл молока з 2 ст.л. холодної води. Залишити суміш на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
- У окрему миску покласти мед, залити його 50 мл гарячого молока та розмішати до практично повного розчинення меду. Влити згущене молоко, добре перемішати віночком або виделкою.
- Після зазначеного часу поставити желатин на водяну баню та нагрівати його, помішуючи, до повного розчинення крупинок (до кипіння не доводити!). Зняти ємність з водяної бани, влити тоненьким струмком у суміш згущеного молока з медом та молоком, швидко перемішуючи останню віночком.
- У окремій мисці збити охолоджені вершки або сметану міксером, додати цукор та збивати ще 1-2 хвилини до пишності. Потім, не перестаючи збивати сметанний крем, влити поступово молочний крем із желатином.
- Рівномірно змастити нижній корж отриманим кремом, накрити все другим коржем та прибрати в холодильник на 4-6 годин для просочення та застигання желе.
- До того часу приготувати шоколадну глазурь для тістечок: змішати всі інгредієнти у каструльці, поставити на слабкий вогонь та помішувати до повного розчинення цукру.
- Покрити пиріг теплою глазурью з какао, після чого залишити до її повного охолодження. Нарізати пиріг порційними шматочками та подавати їх до столу.
Такий рецепт тістечок стане насолодою для вас та в той же час приємним сюрпризом для рідних та близьких. Експериментуйте з начинкою та гарніруйте тістечка свіжими фруктами або ягодами, це додасть їм святковості та колориту! Насолоджуйтесь у процесі приготування та смакуйте зі смаком!