Сирне печиво на олії

Сирне печиво на олії
4.0
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5-0,6 кг борошна
  • 0,5 кг сиру
  • 180 мл рослинного масла
  • 150 г цукру
  • 100-120 мл молока
  • 2 яйця
  • 30 г вершкового масла
  • 25 г розпушувача
  • 2 ч.л. тертої лимонної цедри
  • 20 г ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Сир рекомендується використовувати м'який та пастообразний. Протріть сир через сито, додайте цукор з ванільним цукром, яйця, налийте молоко та збийте все міксером до однорідної консистенції.
  2. Не перестаючи збивати сирний крем, долийте по ложці рослинне масло. Додайте цедру, перемішайте. Просійте борошно з розпушувачем та додайте до сирної маси. Вимісіть м'яке тісто.
  3. Накрийте сирне тісто злегка вологим рушником або харчовою плівкою та залиште на півгодини при кімнатній температурі. Потім зніміть рушник/плівку та розкатайте тісто на столі, посипаному борошном, у шматок приблизно 1 см товщиною.
  4. Виріжте з розкатаного тіста печиво будь-якої форми спеціальними формочками та покладіть на лист. Змастіть поверхню печива розтопленим маслом та відправте лист в попередньо розігріту до 180°C духовку.
  5. Печіть сирне печиво на рослинному маслі приблизно 10-15 хвилин до легкого зарум'янювання. Вийміть лист з духовки та залиште печиво охолоджуватись. Подавайте до чаю охолодженими. Приємного чаювання!

Додатково:

Якщо хочете додати більше аромату, спробуйте додати до тіста трошки меленої кориці або апельсинової цедри. Це придасть печиву ще більше чарівного смаку! Також, експериментуйте з формами - використовуйте вирізні формочки з різними малюнками, щоб зробити ваше печиво ще красивішим та апетитнішим. Розділіть цей смаколик зі своїми близькими і друзями, і вони обов'язково будуть в захваті!