Сирне печиво на олії

Кухня
Інгредієнти:
- 0,5-0,6 кг борошна
- 0,5 кг сиру
- 180 мл рослинного масла
- 150 г цукру
- 100-120 мл молока
- 2 яйця
- 30 г вершкового масла
- 25 г розпушувача
- 2 ч.л. тертої лимонної цедри
- 20 г ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Сир рекомендується використовувати м'який та пастообразний. Протріть сир через сито, додайте цукор з ванільним цукром, яйця, налийте молоко та збийте все міксером до однорідної консистенції.
- Не перестаючи збивати сирний крем, долийте по ложці рослинне масло. Додайте цедру, перемішайте. Просійте борошно з розпушувачем та додайте до сирної маси. Вимісіть м'яке тісто.
- Накрийте сирне тісто злегка вологим рушником або харчовою плівкою та залиште на півгодини при кімнатній температурі. Потім зніміть рушник/плівку та розкатайте тісто на столі, посипаному борошном, у шматок приблизно 1 см товщиною.
- Виріжте з розкатаного тіста печиво будь-якої форми спеціальними формочками та покладіть на лист. Змастіть поверхню печива розтопленим маслом та відправте лист в попередньо розігріту до 180°C духовку.
- Печіть сирне печиво на рослинному маслі приблизно 10-15 хвилин до легкого зарум'янювання. Вийміть лист з духовки та залиште печиво охолоджуватись. Подавайте до чаю охолодженими. Приємного чаювання!
Додатково:
Якщо хочете додати більше аромату, спробуйте додати до тіста трошки меленої кориці або апельсинової цедри. Це придасть печиву ще більше чарівного смаку! Також, експериментуйте з формами - використовуйте вирізні формочки з різними малюнками, щоб зробити ваше печиво ще красивішим та апетитнішим. Розділіть цей смаколик зі своїми близькими і друзями, і вони обов'язково будуть в захваті!