Пиріг "Дунайські хвилі"

Пиріг "Дунайські хвилі"
4.6
(12)
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто:

  • 4 яйця
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г борошна
  • 150 г цукру
  • 60 мл молока
  • 1,5-2 ст. л. какао-порошку
  • 1,5 ч. л. розпушувача тіста

Крем:

  • 0,5 л молока
  • 400 г сметани
  • 200 г цукру
  • пакетик сухої суміші для приготування ванільного пудингу (37 г)
  • 1,5 ст. л. борошна

Шоколадна глазур:

  • 100 г шоколаду
  • 4-5 ст. л. сметани
  • 300 г консервованої вишні (можна використовувати вишню з компоту або варення)

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло нарізати на шматочки, залишити на 20-30 хвилин у теплі або при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Збити розтоплене масло міксером до пишності та поступово всипати цукрову пудру.
  2. Збивати масляний крем приблизно 2-3 хвилини до отримання світлої пишної маси. Під час збивання крему додати по одному сирі жовтки, влити молоко та підмішати борошно з розпушувачем тіста.
  3. Білки збити окремо до стійких піків, підмішати до тіста. Розділити його на дві нерівні частини (приблизно 3:1), більшу викласти в форму для випічки, покриту папером для випічки.
  4. До меншої частини тіста підмішати какао-порошок та викласти темне тісто зверху на біле в деяких місцях ложкою (можна в хаотичному порядку). Вишні дати стекти на ситі.
  5. У довільних місцях ніжно вдавити консервовану вишню в тісто, потім поставити форму в розігріту до 180°C духовку. Через 35-40 хвилин витягнути форму, накрити її легким рушником та залишити до повного охолодження.
  6. До того часу приготувати молочний крем для торта. Пудинг змішати у каструлі з борошном, та, помішуючи, влити дуже тонким струмком трохи теплого молока.
  7. Поставити каструлю на вогонь, додати цукор та нагріти пудинг, помішуючи, до кипіння. Як тільки крем почне загусати, зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити до повного охолодження.
  8. Охолоджений крем збити зі сметаною міксером до однорідності, покрити отриманим кремом шоколадно-ванільний пиріг з вишнею. Накрити його харчовою плівкою або кришкою та прибрати на декілька годин в холодильник.
  9. Після зазначеного часу змішати дрібнонарізаний шоколад зі сметаною в мисочці, поставити на водяну баню. Помішуючи, довести глазур до повної однорідності та зняти з вогню. Прикрасити десерт трохи теплою глазур'ю, дати їй охолонути та застигнути. Приємного чаювання!

Цікавий факт:

Шоколад був популярним серед ацтеків, які вживали його як напій. Смак та текстура цього торту обов'язково зачарують вас так само, як шоколад заворожував давні цивілізації!