Пиріг зі шпинатом та сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового готового тіста
- 400 г замороженого або 300-350 г свіжого шпинату
- 100 г твердого сиру
- 100 г сиру Фета (або адигейського сиру)
- 1 яйце (+ жовток)
- кунжут для посипки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Перш за все, розморозьте листкове тісто, залишивши його під плівкою. Сири натріть на дрібній тертці, а сир Фета (або адигейський сир) роздрібніть на маленькі шматочки та змішайте в одній мисці.
- Якщо ви користуєтеся замороженим шпинатом, розморозьте його, а якщо свіжим, промийте та подрібніть. Відокремте від надлишкової вологи. З'єднайте подрібнений шпинат з сумішшю сирів, вбийте яйце, посоліть, поперчіть та добре перемішайте.
- Розріжте прямокутний шматок тіста на 4 або 5 рівних смужок. На середину кожної смужки покладіть начинку з шпинату.
- З'єднайте та добре прижміть краї тіста вздовж всієї начинки. В результаті має вийти 4-5 трубочок із шпинатною начинкою.
- Розігрійте духовку до 180°C, покладіть пергаментний папір на лист та розкладіть на ньому пиріг, укладаючи вигнуті трубочки з начинкою у формі спіралі.
- Легко збийте жовток з 1 ст.л. молока або води та покрийте отриманою сумішшю поверхню пирога. Випікайте пиріг зі шпинатом та сиром протягом 20-30 хвилин, доки не з'явиться рум'яна золотиста скоринка.
- Вийміть пиріг з духовки, накрийте легким рушником, залиште на 10-15 хвилин, щоб відпочив. Наріжте порційними шматочками і подавайте до столу. Смачного!
Цей вишуканий пиріг є чудовим варіантом для святкового столу або просто для задоволення вашого смаку. Його апетитна зовнішність приховує в собі справжню симфонію смаку, де зустрічаються ароматний шпинат та різноманітні сири. Приготуйте цей пиріг та пориньте у чарівний світ гастрономічних насолод.