Тірамісу з вершками
Кухня
Інгредієнти:
- 350 г вершкового сиру Маскарпоне
- 350 мл чистої води
- 250 мл вершків 30-35%
- 200 г печива Савоярді
- 3 жовтки
- 60 г цукру
- 50 г меленої кави
- 50 мл рому
- 2 ст. л. цукрової пудри
- 2 ст. л. какао-порошку
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування:
- Приготуйте каву: всипте мелену каву в турку, додайте холодну воду та поставте на вогонь. Доведіть до закипання та відразу зніміть з вогню. Охолодіть каву до кімнатної температури, видаліть осад та змішайте з ромом.
- Відокремте жовтки від білків, поєднайте їх у мисці з цукром та поставте на водяну баню. Збивайте міксером жовтковий крем на високій швидкості до збільшення об'єму та світлості. Зніміть миску з водяної бані та продовжуйте вимішувати крем до повного охолодження.
- Розітріть вершковий сир за допомогою виделки або легко збийте міксером на низькій швидкості. Влийте жовтковий крем у сир та перемішайте до однорідності.
- Збийте охолоджені вершки до стійких піків (насадки міксера повинні бути чистими) та додайте цукрову пудру з ваніліном, просіюючи їх через сито. Додайте підсолоджені вершки у жовтково-вершковий крем та добре перемішайте.
- У форму для випічки заввишки приблизно 10 см налийте шар крему товщиною 1,5 см. Рівномірно покрийте його печивом Савоярді (занурюючи кожне печиво на 1 секунду в каву з ромом, а потім викладіть на крем).
- Покрийте печиво кремом, шаром товщиною до 1,5 см. Повторюйте процес, укладаючи шари печива та крему до закінчення інгредієнтів. Посипте десерт какао-порошком через сито, накрийте кришкою або харчовою плівкою та поставте у холодильник принаймні на 4 години (найкраще на ніч).
- Після просочення тірамісу вийміть форму з холодильника, наріжте тірамісу порційними шматочками та подавайте до столу. Смачного!
Цікавий факт:
Тірамісу спочатку мав назву "Тире-Мі-Су" (тягни мене вгору), бо його енергія та смак заряджали на відмінний настрій! Цей десерт став популярним не лише за кордоном, але і у багатьох країнах світу, завойовуючи серця солодкої любові!