Пісний пиріг з капустою в мультиварці

Пісний пиріг з капустою в мультиварці
3.7
(5)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для пирога:

  • 0,5 кг борошна
  • 250 мл чистої води
  • 50 мл рослинної олії
  • 1,5 ст.л. цукру
  • 10 г сухих дріжджів
  • 1 ч.л. солі

Капустяна начинка для пирога:

  • 0,5 кг білокачанної капусти
  • 1 крупна цибулина
  • 1 невелика морква
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно через сито, змішайте з сіллю, цукром та сухими дріжджами в одній мисці. У центрі зробіть невелике заглиблення.
  2. Злегка підігріту воду (близько 40°С) змішайте з рослинною олією і додавайте тонким струмочком до мучної суміші, постійно помішуючи її ложкою, а потім руками.
  3. Вимісіть тісто, накрийте його легким і злегка зволоженим рушником та залиште на годину в теплому місці (приблизно 30°С).
  4. Тим часом підготуйте начинку: капусту дрібно нашинкуйте, моркву з цибулею очистіть, моркву натріть, цибулю наріжте маленькими кубиками.
  5. В чаші мультиварки розігрійте 3 ст.л. рослинної олії, додайте цибулю та моркву, обсмажте їх протягом 5 хвилин у режимі "Жарка" або "Випічка".
  6. Потім додайте капусту та продовжуйте обсмажувати її в цьому ж режимі ще 15 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. По смаку посоліть та поперчіть капусту.
  7. Розкатайте тісто в тонкий шар, рівномірно покрийте його капустяною начинкою і скрутіть в рулет. Очищену чашу мультиварки змастіть рослинною олією і покладіть в неї рулет, скрутивши його у вигляді спіралі (шніцелем).
  8. Закрийте кришкою та залиште пиріг на півгодини в ручному режимі або режимі "Мультиповар" при 35-40°С. Потім увімкніть режим "Випічка" і готуйте капустяний пиріг 40 хвилин.
  9. Після звукового сигналу переверніть його на другий бік і випікайте в тій же програмі ще півгодини. Готовий пісний пиріг перекладіть на тарілку, дайте трохи охолонути і наріжте на шматочки. Смачного!

Цікаве доповнення:

Капустяний пиріг є популярною стравою в багатьох кухнях світу. Українська версія з мультиваркою здобула популярність завдяки своєї легкості приготування та смаковим якостям. Такі пироги традиційно готують для святкових обідів або зустрічей з друзями. Додайте у начинку трохи суміші спецій за власним смаком, та ваш капустяний пиріг стане ще більш унікальним та ароматним!