Пісний пиріг з капустою в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для пирога:
- 0,5 кг борошна
- 250 мл чистої води
- 50 мл рослинної олії
- 1,5 ст.л. цукру
- 10 г сухих дріжджів
- 1 ч.л. солі
Капустяна начинка для пирога:
- 0,5 кг білокачанної капусти
- 1 крупна цибулина
- 1 невелика морква
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Просійте борошно через сито, змішайте з сіллю, цукром та сухими дріжджами в одній мисці. У центрі зробіть невелике заглиблення.
- Злегка підігріту воду (близько 40°С) змішайте з рослинною олією і додавайте тонким струмочком до мучної суміші, постійно помішуючи її ложкою, а потім руками.
- Вимісіть тісто, накрийте його легким і злегка зволоженим рушником та залиште на годину в теплому місці (приблизно 30°С).
- Тим часом підготуйте начинку: капусту дрібно нашинкуйте, моркву з цибулею очистіть, моркву натріть, цибулю наріжте маленькими кубиками.
- В чаші мультиварки розігрійте 3 ст.л. рослинної олії, додайте цибулю та моркву, обсмажте їх протягом 5 хвилин у режимі "Жарка" або "Випічка".
- Потім додайте капусту та продовжуйте обсмажувати її в цьому ж режимі ще 15 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. По смаку посоліть та поперчіть капусту.
- Розкатайте тісто в тонкий шар, рівномірно покрийте його капустяною начинкою і скрутіть в рулет. Очищену чашу мультиварки змастіть рослинною олією і покладіть в неї рулет, скрутивши його у вигляді спіралі (шніцелем).
- Закрийте кришкою та залиште пиріг на півгодини в ручному режимі або режимі "Мультиповар" при 35-40°С. Потім увімкніть режим "Випічка" і готуйте капустяний пиріг 40 хвилин.
- Після звукового сигналу переверніть його на другий бік і випікайте в тій же програмі ще півгодини. Готовий пісний пиріг перекладіть на тарілку, дайте трохи охолонути і наріжте на шматочки. Смачного!
Цікаве доповнення:
Капустяний пиріг є популярною стравою в багатьох кухнях світу. Українська версія з мультиваркою здобула популярність завдяки своєї легкості приготування та смаковим якостям. Такі пироги традиційно готують для святкових обідів або зустрічей з друзями. Додайте у начинку трохи суміші спецій за власним смаком, та ваш капустяний пиріг стане ще більш унікальним та ароматним!