Кавовий бісквіт
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 100 г борошна
- 30 г вершкового масла
- 1 ст.л. крохмалю
- 1 ст.л. какао-порошку
- 1 ч.л. кавового екстракту
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Відокремте білки від жовтків та приберіть білки в холодильник. Просійте борошно через сито, додайте какао-порошок, сіль та крохмаль, добре змішайте у мисці.
- Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть маслом бортики форми для випічки та посипте борошном, покрийте дно папером для випічки.
- Збийте жовтки міксером та, не припиняючи збивання, додайте тонким струмочком половину кількості цукру. Збивайте приблизно 3 хвилини на високій швидкості до практично повного розчинення крихти цукру.
- Окремо збийте білки до стійких піків (насадки міксеру обов'язково повинні бути чистими). Збиваючи білки, додайте тонким струмочком залишок цукру.
- Поступово вмішуйте жовтковий крем у борошняну суміш, а потім додайте білковий крем. Наостанку, додайте кавовий екстракт та розтоплене, охолоджене до кімнатної температури вершкове масло.
- Помішуйте бісквітне тісто лопаткою до однорідності, після чого перекладіть тісто у форму для випічки. Пекти бісквіт приблизно півгодини за зазначеною температурою.
- Вийміть форму з духовки, накрийте рушником та залиште до повного охолодження. Потім перекладіть охолоджений бісквіт на решітку, прикрасьте на свій смак або залиште на ніч для "просушування" (тоді торт стане ще смачнішим).
- Готовий кавовий бісквіт можна використовувати для приготування пирогів та тортів, можна також подавати його на стіл як самостійний десерт. Смачного!
Цей неймовірно смачний кавовий бісквіт - ідеальний варіант для солодких вечірок, домашніх свят та зустрічей з друзями. Аромат свіжої кави зігріє вас своєю чарівністю, а ніжна текстура бісквіту розтане в роті, залишаючи незабутнє враження. Спробуйте цей рецепт, порадуйте своїх близьких неперевершеним смаком цього чудового десерту. Впевнені, всі захопляться його чарівністю та неповторним смаком!