Кавовий бісквіт

Кавовий бісквіт
4.3
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 100 г борошна
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 1 ч.л. кавового екстракту
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Відокремте білки від жовтків та приберіть білки в холодильник. Просійте борошно через сито, додайте какао-порошок, сіль та крохмаль, добре змішайте у мисці.
  2. Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть маслом бортики форми для випічки та посипте борошном, покрийте дно папером для випічки.
  3. Збийте жовтки міксером та, не припиняючи збивання, додайте тонким струмочком половину кількості цукру. Збивайте приблизно 3 хвилини на високій швидкості до практично повного розчинення крихти цукру.
  4. Окремо збийте білки до стійких піків (насадки міксеру обов'язково повинні бути чистими). Збиваючи білки, додайте тонким струмочком залишок цукру.
  5. Поступово вмішуйте жовтковий крем у борошняну суміш, а потім додайте білковий крем. Наостанку, додайте кавовий екстракт та розтоплене, охолоджене до кімнатної температури вершкове масло.
  6. Помішуйте бісквітне тісто лопаткою до однорідності, після чого перекладіть тісто у форму для випічки. Пекти бісквіт приблизно півгодини за зазначеною температурою.
  7. Вийміть форму з духовки, накрийте рушником та залиште до повного охолодження. Потім перекладіть охолоджений бісквіт на решітку, прикрасьте на свій смак або залиште на ніч для "просушування" (тоді торт стане ще смачнішим).
  8. Готовий кавовий бісквіт можна використовувати для приготування пирогів та тортів, можна також подавати його на стіл як самостійний десерт. Смачного!

Цей неймовірно смачний кавовий бісквіт - ідеальний варіант для солодких вечірок, домашніх свят та зустрічей з друзями. Аромат свіжої кави зігріє вас своєю чарівністю, а ніжна текстура бісквіту розтане в роті, залишаючи незабутнє враження. Спробуйте цей рецепт, порадуйте своїх близьких неперевершеним смаком цього чудового десерту. Впевнені, всі захопляться його чарівністю та неповторним смаком!