Бісквіт на лимонаді

Бісквіт на лимонаді
4.7
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400-450 г борошна
  • 250 г цукру
  • 200 мл лимонаду
  • 200 мл рослинної олії
  • 4 яйця
  • 10 г розпушувача тіста
  • 1/4 ч.л. ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Вбийте яйця в миску та збийте їх міксером до пишності на високій швидкості. Додайте цукор тонким струмком, не перестаючи збивати,  продовжуйте збивати 5-7 хвилин, доки маса не стане дуже пухкою та світлою.
  2. Тим часом підігрійте духовку до 180°C, змастіть форму для випічки маслом та посипте борошном. Просійте борошно з розпушувачем та ваніліном в окрему миску, ретельно перемішайте.
  3. Заливаючи яєчний крем, додайте лимонад тонким струмком, змішайте до однорідності та поступово введіть борошно. Помішуючи густе тісто, додайте рослинну олію. Перелийте тісто у заздалегідь підготовлену форму та поставте в попередньо розігріту духовку.
  4. Випікайте бісквіт на лимонаді приблизно 45 хвилин. Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником та залиште охолоджуватись принаймні на 30 хвилин. Обережно вийміть бісквіт із форми, покрийте кремом або глазур'ю та подавайте до столу. Приємного чаювання!

Тепер, коли ви насолоджуєтесь цим ніжним бісквітом на лимонаді, дізнайтеся цікавий факт: винахід лимонаду - один з найперспективніших рецептів літньої кухні! Цей освіжаючий напій зародився в Індії більше 1000 років тому і пройшов довгий шлях, перетворившись у популярний літній напій по всьому світу. Його рецепт змінювався на протязі століть, додавалися нові інгредієнти та смакові відтінки. Нині лимонад може бути зовсім не тільки лимонним - із соком абрикосу, полуниці, малини та інших фруктів. Це добре знати, адже літо не обмежує нас у смакових експериментах!