Булочки "Трояндочки з сиром"
Кухня
Інгредієнти:
- 600-700 г борошна
- 0,5 кг сиру
- 250 мл молока
- 3 яйця
- 200 г цукру
- 120 г родзинок
- 100 г вершкового масла (або маргарину)
- 20 г ванильного цукру
- 2 ч.л. сухих дріжджів (або 25 г свіжих)
- 1 ч.л. солі (без гірки)
Рецепт приготування:
- Родзинки ретельно промийте, залійте кип'ятком, потім процідіть та просушіть на серветці.
- У мисці змішайте приблизно 150-200 г борошна з 1/4 цукру та дріжджами. Поступово вливайте тепле молоко (приблизно 40°С), помішуючи, доки не утвориться однорідна маса. Закрийте миску плівкою або вологою серветкою та залиште на 30 хвилин у теплому місці для закваски.
- У іншу миску розбийте два яйця, додайте третину залишку цукру (приблизно 50 г) та збийте до однорідності. Додайте розтоплене охолоджене масло, знову збийте.
- До масляно-яєчної суміші додайте половину ванильного цукру, сіль, перемішайте. Потім додайте закваску та знову перемішайте.
- Поступово додавайте решту борошна, мішаючи, доки тісто не стане еластичним. Викладіть його на стіл, присипаний борошном, ретельно замішайте руками. Закрийте тісто плівкою або серветкою та залиште на 1 годину в теплому місці, щоб підійшло.
- Сир ретельно розітріть з залишком цукру (100 г) та ванильним цукром (10 г) виделкою. Додайте сире яйце та знову ретельно перемішайте.
- Обваляйте родзинки в борошні та додайте їх до маси з сиром, перемішайте.
- Розділіть тісто на 20-25 рівних частинок, скатайте з них кульки та залиште їх під плівкою або серветкою на 10-20 хв у теплому місці.
- Кожну кульку розкатайте у коло діаметром до 7 см. Зробіть на колі 3 надріза від краю до центру, щоб утворити 3 нерівні трикутники.
- Покладіть у центр кожного кола трохи сирної начинки, огорніть її маленьким трикутником, потім більшим і, нарешті, найбільшим.
- Перенесіть "трояндочки" на лист, покритий рослинним маслом або пергаментом.
- Залиште булочки під плівкою або серветкою ще на 10-15 хв в теплому місці. Потім відділіть жовток від білка, змішайте його з 2-3 ст.л. молока та збийте виделкою. Змастіть цією сумішшю поверхню булочок та поставте лист в розігріту до 180°C духовку.
- Пекти булочки-трояндочки з сиром потрібно до золотистого кольору, приблизно 20 хв. Вийміть лист та дайте булочкам охолонути перед подачею.
Вашу кухню наповнить апетитний аромат свіжоспечених булочок, а сирна начинка надасть їм ніжності та неповторного смаку. Чарівний десерт готовий, пригощайте гостей та насолоджуйтесь!