Булочки "Трояндочки з сиром"

Булочки "Трояндочки з сиром"
4.2
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600-700 г борошна
  • 0,5 кг сиру
  • 250 мл молока
  • 3 яйця
  • 200 г цукру
  • 120 г родзинок
  • 100 г вершкового масла (або маргарину)
  • 20 г ванильного цукру
  • 2 ч.л. сухих дріжджів (або 25 г свіжих)
  • 1 ч.л. солі (без гірки)

Рецепт приготування:

  1. Родзинки ретельно промийте, залійте кип'ятком, потім процідіть та просушіть на серветці.
  2. У мисці змішайте приблизно 150-200 г борошна з 1/4 цукру та дріжджами. Поступово вливайте тепле молоко (приблизно 40°С), помішуючи, доки не утвориться однорідна маса. Закрийте миску плівкою або вологою серветкою та залиште на 30 хвилин у теплому місці для закваски.
  3. У іншу миску розбийте два яйця, додайте третину залишку цукру (приблизно 50 г) та збийте до однорідності. Додайте розтоплене охолоджене масло, знову збийте.
  4. До масляно-яєчної суміші додайте половину ванильного цукру, сіль, перемішайте. Потім додайте закваску та знову перемішайте.
  5. Поступово додавайте решту борошна, мішаючи, доки тісто не стане еластичним. Викладіть його на стіл, присипаний борошном, ретельно замішайте руками. Закрийте тісто плівкою або серветкою та залиште на 1 годину в теплому місці, щоб підійшло.
  6. Сир ретельно розітріть з залишком цукру (100 г) та ванильним цукром (10 г) виделкою. Додайте сире яйце та знову ретельно перемішайте.
  7. Обваляйте родзинки в борошні та додайте їх до маси з сиром, перемішайте.
  8. Розділіть тісто на 20-25 рівних частинок, скатайте з них кульки та залиште їх під плівкою або серветкою на 10-20 хв у теплому місці.
  9. Кожну кульку розкатайте у коло діаметром до 7 см. Зробіть на колі 3 надріза від краю до центру, щоб утворити 3 нерівні трикутники.
  10. Покладіть у центр кожного кола трохи сирної начинки, огорніть її маленьким трикутником, потім більшим і, нарешті, найбільшим.
  11. Перенесіть "трояндочки" на лист, покритий рослинним маслом або пергаментом.
  12. Залиште булочки під плівкою або серветкою ще на 10-15 хв в теплому місці. Потім відділіть жовток від білка, змішайте його з 2-3 ст.л. молока та збийте виделкою. Змастіть цією сумішшю поверхню булочок та поставте лист в розігріту до 180°C духовку.
  13. Пекти булочки-трояндочки з сиром потрібно до золотистого кольору, приблизно 20 хв. Вийміть лист та дайте булочкам охолонути перед подачею.

Вашу кухню наповнить апетитний аромат свіжоспечених булочок, а сирна начинка надасть їм ніжності та неповторного смаку. Чарівний десерт готовий, пригощайте гостей та насолоджуйтесь!