Круасани з джемом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг борошна
- 250 мл молока
- 150 мл рослинної олії
- 150 г джему
- 50 г свіжих дріжджів
- 1 яйце
- 1 ч.л. цукру
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- В невеликій мисці змішати цукор з 2 ст.л. борошна, потім влити тонким струмком тепле (35-40С) молоко, помішуючи виделкою, щоб утворилася однорідна суміш.
- Влити приблизно половину молока, додати дріжджі та розтерти їх. Помішуючи, влити решту молока. Покрити миску харчовою плівкою (або вологим рушником) та залишити на 15-20 хвилин у теплому місці.
- Рослинну олію підігріти до 40С. Подмішати до піднятої опари борошно, просіюючи його через сито, додати сіль та влити тонким струмком олію. Вимісити м'яке тісто, покрити його плівкою або рушником та залишити на годину у теплому місці.
- Після вказаного часу розділіть тісто на 5 однакових частин. По черзі розкатати кожен шматочок тіста в коло, нарізати його на 8 однакових трикутників.
- На основу кожного трикутника покласти по 1 ч.л. улюбленого джему, згорнути по черзі всі трикутники з джемом в рулетики в напрямку до вузької сторони.
- Перекласти вироби з дріжджового тіста з джемом на лист, застелений пекарським пергаментом, покрити їх харчовою плівкою або вологим, легким кухонним рушником. Залишити круасани на 15 хвилин у теплому місці.
- Розбити яйце в невелику мисочку та розмішати його виделкою до однорідності. Змастити верх круасанів яєчною сумішшю та відправити лист у попередньо розігріту до 180С духовку. Випікати круасани з джемом приблизно 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
- Вийняти лист з духовки, дати виробам повністю охолонути, обсипати цукровою пудрою та подавати до столу. Смачного!
Тепер, коли ви смакуватимете ці ніжні круасани, згадайте, що це французька страва, яка походить від витонченого круасана. Іноді їх називають "варениками з Парижу", адже їх витончений смак здатний перенести вас до французької столиці. Цей рецепт - справжнє диво кулінарії, яке заручиться популярністю усіх, хто це диво скуштує! Пекарня у вашій кухні - це завжди свято, а з такими круасанами ваш ранок стане яскравішим та смачнішим. Насолоджуйтесь кожним шматочком та даруйте радість близьким своєю майстерністю у кулінарії!