Тілапія в духовці з помідорами і маринованою цибулею
Кухня
Інгредієнти:
- 4-5 ст.л. сметани
- сіль за смаком
- 3 тушки тілапії
- кунжутна олія за смаком
- 1 шт. цибуля
- 2 шт. помідори
- перець духмяний мелений за смаком
- 3 ст.л. соєвого соусу
- 1 жменя свіжого базиліку
- 3 ст.л. рубаного кропу
- 1 шт. лимон
Рецепт приготування:
- Ретельно промийте всі тушки тілапії, викладіть їх на паперовий рушник й дайте висохнути.
- Для маринаду нашаткуйте дуже тонко цибулю, додайте соєвий соус, лимонний сік, мелений перець та кунжутну олію. Ретельно перемішайте маринад, додайте трохи нарізаної цибулі і покладіть тушки тілапії в цей маринад. Закрийте миску харчовою плівкою і залиште в холодильнику протягом трьох годин.
- Приготуйте форму для запікання, викладіть її дно великим шматком фольги, розкладіть тушки маринованої тілапії і розподіліть суміш з рубаного кропу і сметани.
- Покладіть кружечки помідорів і цибулю з маринаду зверху.
- Загорніть рибу у фольгу, щоб утворити пакет і поставте форму з тілапією в духовку, запікайте при 180 градусах протягом двадцяти хвилин.
Ця риба чудово підходить як самостійна страва або в супроводі, наприклад, картоплі. Готуйте та насолоджуйтесь.
Смачного!