Котлети з індички

Котлети з індички
3.8
(5)
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • філе індички – 600 г.
  • цукіні молодий – 1 шт.
  • оливкова олія
  • часник – 1 зубчик
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля зелена – кілька пір'я
  • суміш перців – 1 щіпка
  • зіра, коріандр, сумах – по ¼ ч.л.
  • сіль – за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Перед смаженням котлети можна обваляти з усіх сторін в гречаних пластівцях. Щоб страва була менш жирною, можна приготувати котлети в духовці.
  2. Подрібнити м'ясо індички за допомогою м'ясорубки.
  3. Цукіні промити і натерти на великій тертці.
  4. Очищений зубчик часнику розтерти в ступці з щіпкою солі. Додати насіння коріандру і зіри, також добре перемолоти.
  5. Пір'я зеленої цибулі промити і дрібно нарізати.
  6. Змішати фарш з натертим цукіні, додати нарізану цибулю, свіже яйце, поперчити та посолити за смаком. Також додати розмелений часник зі спеціями і добре перемішати.
  7. З готового фаршу утворити невеликі котлетки і смажити до готовності у розігрітій олії. Щоб видалити зайвий жир, викласти готові котлети на паперові рушники.
  8. Викласти готові підсушені котлети на лист і на 15 хвилин помістити в розігріту духовку. Посипати меленим сумахом і подавати до столу.

Подаються готові котлети зі свіжими овочами, відвареною картоплею або гарніром з рису.