Котлети з індички
Час приготування:
30 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- філе індички – 600 г.
- цукіні молодий – 1 шт.
- оливкова олія
- часник – 1 зубчик
- яйце – 1 шт.
- цибуля зелена – кілька пір'я
- суміш перців – 1 щіпка
- зіра, коріандр, сумах – по ¼ ч.л.
- сіль – за смаком.
Рецепт приготування:
- Перед смаженням котлети можна обваляти з усіх сторін в гречаних пластівцях. Щоб страва була менш жирною, можна приготувати котлети в духовці.
- Подрібнити м'ясо індички за допомогою м'ясорубки.
- Цукіні промити і натерти на великій тертці.
- Очищений зубчик часнику розтерти в ступці з щіпкою солі. Додати насіння коріандру і зіри, також добре перемолоти.
- Пір'я зеленої цибулі промити і дрібно нарізати.
- Змішати фарш з натертим цукіні, додати нарізану цибулю, свіже яйце, поперчити та посолити за смаком. Також додати розмелений часник зі спеціями і добре перемішати.
- З готового фаршу утворити невеликі котлетки і смажити до готовності у розігрітій олії. Щоб видалити зайвий жир, викласти готові котлети на паперові рушники.
- Викласти готові підсушені котлети на лист і на 15 хвилин помістити в розігріту духовку. Посипати меленим сумахом і подавати до столу.
Подаються готові котлети зі свіжими овочами, відвареною картоплею або гарніром з рису.