Тещин язик з огірків

Тещин язик з огірків
3.6
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг огірків
  • 1,5 кг помідорів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 100 мл рослинної олії
  • 100 г часнику
  • 100 г цукру
  • 70-80 мл 9% оцту
  • 1 стручок гострого перцю
  • 2-2,5 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Огірки миємо і нарізаємо на тонкі кружочки товщиною близько 0,5 см. Помідори, гострий та болгарський перець миємо, часник очищуємо від шкірки. Солодкий перець очищуємо від насіння, гіркий - за бажанням (без нього закуска буде менш гострою).
  2. Пропускаємо всі овочі, крім огірків, через м'ясорубку, переливаємо отриману масу в каструлю і ставимо на вогонь. Після закипання додаємо рослинну олію, сіль, перець, спеції, огірки, розмішуємо все і готуємо близько 15-20 хвилин на слабкому кипінні.
  3. У той же час стерилізуємо банки будь-яким зручним способом, а бляшані кришки окремо відварюємо в каструлі протягом 10 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варки огірків додаєм оцет і перемішуємо.
  4. Розкладаємо огірки по сухим та стерильним банкам, заливаємо киплячим соусом до верху, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і укриваємо ковдрою. Після повного охолодження банки можна зберігати разом із іншими заготівлями на зиму.
  5. "Тещин язик" з огірків стане чудовим доповненням до будь-якого столу і прикрасить вашу зимову консервацію. Консерви мають неповторний смак та аромат, що підкреслюється пікантним томатним соусом. Спробуйте цей рецепт і порадуйте своїх близьких та гостей цією смачною закускою на зиму.

Цікавий факт: "Тещин язик" - це дуже популярна закуска в багатьох країнах світу, але вона має різні назви. Наприклад, у Болгарії її називають "Лютеница", а в Іспанії - "Соус з аліолі". Також цю закуску можна приготувати не тільки з огірків, але й з інших овочів, таких як баклажани, моркви та іншіх.