Печінковий торт у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг говяжої печінки (або курячої, свинної)
- 5 яєць
- 3 цибулини
- 1 морква
- 5 ст. ложок борошна
- 1 зубчик часнику
- сіль за смаком
- майонез - за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте печінку, обсушіть її, поріжте на крупні шматочки та подрібніть з допомогою м'ясорубки або блендера. Пропустіть цибулю через м'ясорубку, подрібніть разом з печінкою в блендері або натріть на крупній тертці, додайте до печінки та перемішайте.
- Покладіть в печінкову масу сирі яйця, додайте борошно, сіль, перець та перемішайте. Резервуар мультиварки змастіть рослинним маслом, перелийте туди печінкове тісто та встановіть режим "Випічка" на годину.
- Після звукового сигналу перевірте печінковий торт на готовність. Якщо необхідно, переверніть його з допомогою підставки для варки на пару та випікайте ще 10-15 хвилин знизу в цьому ж режимі. Вийміть готовий печінковий торт з мультиварки та залиште до повного охолодження.
- Тим часом можна приготувати наповнення для торту. Очистіть моркву та натріть на крупній тертці, поріжте другу цибулину дрібно, зелень промийте та нашинкуйте, часник пропустіть через часникодавилку.
- Обсмажте цибулю разом з морквою на невеликому вогні в маленькій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Охолодіть отриману підсмажену масу, а потім змішайте з майонезом, часником, зеленню та сіллю за смаком.
- Розріжте остуджений печінковий торт на 4-5 рівних тонких коржів. Промажте між ними майонезним соусом та складіть у стопку. Прикрасьте торт залишками соусу та залиште в холодильнику на ніч для пропитки. Перед подачею можна прикрасити торт свіжою зеленню.
Цей печінковий торт у мультиварці є чудовим варіантом для святкувань та вечірок. Він легко готується та має насичений та незабутній смак. Також ви можете експериментувати з начинками та додавати до печінки інші інгредієнти, щоб зробити свій власний унікальний торт. Насолоджуйтеся цим смачним та незвичайним тортом разом з вашою родиною та друзями!