Рецепт: Хамса пряного посолу

Рецепт: Хамса пряного посолу
3.3
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжої хамси (можна замінити мойвою або кількою)
  • 1 л води
  • 150 гр солі
  • 2 ст. цукру
  • 1 ст. оцту 9%
  • 4-5 лаврових листів
  • 10 горошин запашного перцю
  • 10 горошин чорного перцю
  • 5 бутончиків гвоздики

Рецепт приготування страви:

  1. Воду влити в каструлю, додати сіль з цукром, лавровим листям, горошинами перцю та гвоздикою.
  2. Поставити каструлю на вогонь та довести пряний маринад до кипіння, проварити на помірному вогні протягом 5 хвилин.
  3. Зняти каструлю з плити, влити оцет у розсіл і розмішати.
  4. Рибу скласти в друшляк і ретельно (!) Промити під струменем прохолодної води.
  5. Скласти промиту хамсу у велику каструлю або миску, залити остиглим розсолом і поставити зверху велику тарілку (діаметр якої трохи менше діаметра каструлі/миски).
  6. Зверху на тарілку поставити гніт близько 1 кг і залишити на добу при кімнатній температурі.
  7. Потім зняти гніт і тарілку, розкласти мариновану рибу по чистим скляним банкам або контейнерах, залити розсолом, щільно закрити кришкою і поставити в холодильник.
  8. Хамса пряного посолу настояти близько 2-3 діб у холоді. Через вказаний час просолену рибу можна подавати до столу як закуску. Смачного!

Цей рецепт дозволяє вам приготувати смачну та ароматну рибу в домашніх умовах, не витрачаючи багато часу та зусиль. Пряний маринад з лавровим листом, перцем і гвоздикою надає рибі незабутній смак та аромат. Це чудовий спосіб зберегти свіжу рибу на довший час, не вдаючись до заморожування.