Рецепт: Хамса пряного посолу
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свіжої хамси (можна замінити мойвою або кількою)
- 1 л води
- 150 гр солі
- 2 ст. цукру
- 1 ст. оцту 9%
- 4-5 лаврових листів
- 10 горошин запашного перцю
- 10 горошин чорного перцю
- 5 бутончиків гвоздики
Рецепт приготування страви:
- Воду влити в каструлю, додати сіль з цукром, лавровим листям, горошинами перцю та гвоздикою.
- Поставити каструлю на вогонь та довести пряний маринад до кипіння, проварити на помірному вогні протягом 5 хвилин.
- Зняти каструлю з плити, влити оцет у розсіл і розмішати.
- Рибу скласти в друшляк і ретельно (!) Промити під струменем прохолодної води.
- Скласти промиту хамсу у велику каструлю або миску, залити остиглим розсолом і поставити зверху велику тарілку (діаметр якої трохи менше діаметра каструлі/миски).
- Зверху на тарілку поставити гніт близько 1 кг і залишити на добу при кімнатній температурі.
- Потім зняти гніт і тарілку, розкласти мариновану рибу по чистим скляним банкам або контейнерах, залити розсолом, щільно закрити кришкою і поставити в холодильник.
- Хамса пряного посолу настояти близько 2-3 діб у холоді. Через вказаний час просолену рибу можна подавати до столу як закуску. Смачного!
Цей рецепт дозволяє вам приготувати смачну та ароматну рибу в домашніх умовах, не витрачаючи багато часу та зусиль. Пряний маринад з лавровим листом, перцем і гвоздикою надає рибі незабутній смак та аромат. Це чудовий спосіб зберегти свіжу рибу на довший час, не вдаючись до заморожування.