Як приготувати закусочний тортик Наполеон

Як приготувати закусочний тортик Наполеон
3.3
(5)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 гр майонезу
  • 0,5 кг борошна
  • 400-450 гр курячого філе
  • 400 гр твердого сиру
  • 400 гр свіжих печериць
  • 4 яйця
  • 2 цибулини
  • 250 гр маргарину
  • 200 гр сметани 15%
  • 20-25 гр вершкового масла
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • 1 ст. оцту
  • 1 ч. л. соди

Рецепт приготування страви:

  1. Маргарин натерти на великій тертці, додати борошно і розтерти руками в крихту. Поступово ввести до отриманої крихти сметану. Соду погасити оцтом, додати в тісто і добре вимісити його руками.
  2. Розділити тісто на 5 рівних за розміром шматочка, утворити з них кульки, щільно обгорнути кожен із них харчовою плівкою і прибрати на півгодини в холодильник. Куряче філе промити, обсушити і покласти в каструлю з окропом, варити до готовності протягом 20-25 хвилин при слабкому кипінні.
  3. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Гриби ретельно вимити, обсушити та порізати невеликими шматочками. На сковороді розігріти ложку рослинної олії і викласти половину цибулі, обсмажити до золотистого кольору на слабкому вогні (2-3 хвилини).
  4. Потім додати на сковороду гриби і перемішати, готувати близько 10-15 хвилин до готовності на середньому вогні, періодично помішуючи. Ближче до кінця посолити їх до смаку. Перекласти смажені гриби з цибулею на окрему тарілку, філе куряче остудити і порізати невеликими шматочками.
  5. На сковороді розігріти ложку рослинної олії разом з вершковим маслом і викласти цибулю, що залишилася. Просмажити його на невеликому вогні до золотистого кольору, додати куряче філе і смажити ще кілька хвилин на сильному вогні до рум'яності, помішуючи безперервно лопаткою.
  6. Пропустити курку з цибулею через м'ясорубку, посолити і поперчити до смаку. Яйця залити холодною водою, поставити на вогонь та довести до кипіння. Варити яйця за слабкого кипіння води близько 10 хвилин. Потім злити окріп, залити яйця крижаною водою і залишити до повного остигання.
  7. Вийняти кульки тіста з холодильника, духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером. Розкатати один шматочок тіста по деку (обрізання тіста не викидати), проколювати його вилкою і відправити в розігріту духовку.
  8. Випікати корж для торта закусочного близько 5 хвилин до золотистого кольору. Тим часом натерти сир на великій тертці. Вийняти корж із духовки, перекласти на стіл або на тарілку, відразу ж змастити 150-200 грам майонезу та посипати сиром.
  9. Розкатати і спекти другий корж, покласти на сирний шар і відразу змастити його майонезом, покрити подрібненою м'ясною начинкою. Так само спекти третій корж, змастити його майонезом відразу після випічки, викласти гриби з цибулею. Яйця очистити від шкаралупи, натерти на великій тертці і з'єднати в мисці з подрібненою зеленою цибулею, посолити за смаком.
  10. Випекти четвертий корж, накрити грибну начинку, змастити поверхню майонезом і викласти терті яйця з цибулею. Готовий п'ятий корж покласти зверху яєчної начинки і змастити весь торт майонезом, що залишився. Прикрасити готовий торт можна подрібненими обрізками тіста в крихту (спекти їх до готовності при тій же температурі).
  11. Закусочний торт Наполеон повинен настоятися щонайменше 6 годин у холодильнику. Через цей час можна прикрасити торт на свій смак, нарізати його порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!