Рецепт соєвого м'яса по-корейськи: екзотична закуска на українському столі
Кухня
Інгредієнти:
- 150 гр моркви (можна замінити коренем селери)
- 100 гр сухого соєвого м'яса
- 2-3 ст. оцту 9%
- 2 ст. рослинного масла
- 2 ст. цукру
- 4 зубчики часнику
- пів-ч.л. солі
- пів-ч.л. меленого коріандру
- 1/5 ч. л. червоного меленого перцю
Рецепт приготування страви:
- Приготувати маринад для соєвого м'яса. З'єднати в мисці сіль із цукром, меленим перцем і коріандром, розмішати. Додати в суху суміш олію з оцтом і ложкою чистої води, добре розмішати.
- Моркву очистити і порізати тонкою соломкою ножем, на спеціальній тертці для моркви корейською або овочечисткою. Часник очистити від плівок і дуже дрібно нарізати ножем.
- З'єднати в мисці моркву з часником та маринадом, перемішати та накрити харчовою плівкою або кришкою.
- Залишити овочі в корейському маринаді на 2 години у холодильнику.
- Тим часом приготувати соєве м'ясо. У каструлі закип'ятити близько 1 л води, додати трохи менше 1 ч. л. солі та розмішати.
- Всипати в киплячу підсолену воду сухе соєве м'ясо і проварити при слабкому кипінні протягом 6-7 хвилин (або згідно інструкції на упаковці).
- Відкинути вміст каструлі на друшляк і залишити стікати м'ясо від води та остигати.
- Вийняти миску з овочами з холодильника, додати варене м'ясо із сої (при необхідності порізати його на невеликі шматочки після варіння) і перемішати.
- Знову накрити миску кришкою або харчовою плівкою та прибрати в холодильник.
- Залишити соєве м'ясо корейською на 8-10 годин у холодильнику (краще залишити на добу), зрідка перемішуючи салат знизу вгору.
- Вийняти готову страву з холодильника і подавати до столу як холодну закуску.
Соєве м'ясо - це відмінна альтернатива м'ясу для тих, хто веде вегетаріанський спосіб життя або просто хоче різноманіття у своїй дієті. Крім того, корейська кухня славиться своїми незвичними поєднаннями смаків, тож соєве м'ясо по-корейськи - це ідеальний спосіб додати екзотики на ваш стіл. Бажаємо смачного!