Рецепт брускети з помідорами та базиліком

Рецепт брускети з помідорами та базиліком
4.7
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середні помідори
  • 4 скибочки багету або батона
  • кілька гілочок базиліка
  • 2 ст. оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1/4 ч. л. цукру
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Багет або батон нарізати шматочками по діагоналі, товщиною приблизно 1-1,5 см.
  2. Сковороду змастити оливковою олією та поставити на невеликий вогонь.
  3. Викласти чотири шматочки хліба на сковороду з маслом і просмажити їх до рум'яності та золотистої скоринки з обох боків (на середньому вогні).
  4. Тим часом очистити один зубчик часнику та розрізати його вздовж на 4 пластинки.
  5. Кожен шматочок хліба (ще гарячий чи теплий) натерти зубчиком часнику з обох боків.
  6. Помідори вимити і порізати дуже маленькими кубиками однакового розміру (чим дрібніше – тим краще, і тим смачніше вийде брускета).
  7. Базилік промити і дуже дрібно нарізати ножем, часник очистити і пропустити через часникодавку.
  8. З'єднати в мисці подрібнені помідори з часником, зеленню, посолити, поперчити, додати цукор і добре перемішати.
  9. Влити до помідорного салату пару чайних ложок оливкової олії та ще раз перемішати.
  10. Викласти обсмажені шматочки хліба на велику тарілку, рівномірно покрити їх салатом із помідорів і прикрасити кожну порцію, гілкою свіжого базиліка.
  11. Подавати брускетти з помідорами до столу як закуску відразу після приготування, поки вони залишаються хрусткими. Смачного!

Брускета з помідорами та базиліком - це прекрасний вибір для закуски на будь-якому заході. Це легка і смачна страва чудово підходить до будь-якого заходу. Також можна експериментувати з іншими інгредієнтами, наприклад, з додаванням моцарелли або оливок. А ще ця закуска дуже корисна, оскільки в неї міститься багато вітамінів та антиоксидантів.