Рецепт брускети з помідорами та базиліком
Кухня
Інгредієнти:
- 2 середні помідори
- 4 скибочки багету або батона
- кілька гілочок базиліка
- 2 ст. оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- 1/4 ч. л. цукру
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Багет або батон нарізати шматочками по діагоналі, товщиною приблизно 1-1,5 см.
- Сковороду змастити оливковою олією та поставити на невеликий вогонь.
- Викласти чотири шматочки хліба на сковороду з маслом і просмажити їх до рум'яності та золотистої скоринки з обох боків (на середньому вогні).
- Тим часом очистити один зубчик часнику та розрізати його вздовж на 4 пластинки.
- Кожен шматочок хліба (ще гарячий чи теплий) натерти зубчиком часнику з обох боків.
- Помідори вимити і порізати дуже маленькими кубиками однакового розміру (чим дрібніше – тим краще, і тим смачніше вийде брускета).
- Базилік промити і дуже дрібно нарізати ножем, часник очистити і пропустити через часникодавку.
- З'єднати в мисці подрібнені помідори з часником, зеленню, посолити, поперчити, додати цукор і добре перемішати.
- Влити до помідорного салату пару чайних ложок оливкової олії та ще раз перемішати.
- Викласти обсмажені шматочки хліба на велику тарілку, рівномірно покрити їх салатом із помідорів і прикрасити кожну порцію, гілкою свіжого базиліка.
- Подавати брускетти з помідорами до столу як закуску відразу після приготування, поки вони залишаються хрусткими. Смачного!
Брускета з помідорами та базиліком - це прекрасний вибір для закуски на будь-якому заході. Це легка і смачна страва чудово підходить до будь-якого заходу. Також можна експериментувати з іншими інгредієнтами, наприклад, з додаванням моцарелли або оливок. А ще ця закуска дуже корисна, оскільки в неї міститься багато вітамінів та антиоксидантів.