Рецепт хе з кальмарів

Рецепт хе з кальмарів
4.7
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свіжоморожених кальмарів
  • 200 гр моркви по-корейськи (не обов'язково)
  • 50 мл рослинної олії
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 ст. соєвого соусу
  • 2 ст. оцту 9%
  • 1,5 ст. кунжуту
  • пів-ч.л. меленого коріандру
  • сіль за смаком (близько 0,5 ч. л.)
  • 1/3 ч. л. цукру
  • червоний мелений перець - за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кальмари розморозити, скласти у велику миску та залити окропом на кілька хвилин.
  2. Злити гарячу воду і швидко очистити кальмари від плівок та нутрощів (якщо ви використовуєте очищені тушки кальмарів білого кольору – ця процедура не потрібна).
  3. Перекласти розморожені та очищені кальмари в каструлю з великою кількістю киплячої підсоленої води (за бажанням можна закип'ятити воду зі стеблами чи шапочками кропу для приємного аромату морепродуктів).
  4. Варити кальмари до готовності приблизно півхвилини після закипання.
  5. Перекласти шумівкою варені морепродукти на друшляк і залишити стікати від води.
  6. Нарізати тушки, що охолонули, соломкою і скласти в миску.
  7. Приготувати маринад для хе. Зубчики часнику очистити і дуже дрібно порізати (можна натерти на крупній тертці або пропустити через часникодавку).
  8. На сковороду влити олію і поставити на вогонь. Як тільки олія почне потріскувати – додати часник, кунжут, сіль, цукор та зняти сковороду з вогню.
  9. Безперервно помішуючи олію, всипати коріандр, влити соєвий соус, потім оцет і розмішати.
  10. Залити киплячим маринадом кальмари, поперчити червоним перцем до смаку і добре перемішати. Додати моркву по-корейськи і знову перемішати. Залишити хе з кальмарів мінімум на 2 години у холодильнику (краще на 4-6 годин).
  11. Готову страву можна подавати як закуску до столу. Смачного!

Хе з кальмарів - це страва з азіатської кухні, яка поєднує в собі смак морепродуктів та спецій. Ця закуска відмінно підійде для людей, які люблять нові смаки та експериментувати у кулінарії. Крім того, цей рецепт дуже простий у приготуванні, тому ви з легкістю зможете порадувати своїх близьких чи гостей оригінальною стравою. Насолоджуйтесь смаком!