Рецепт хе з кальмарів
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг свіжоморожених кальмарів
- 200 гр моркви по-корейськи (не обов'язково)
- 50 мл рослинної олії
- 5 зубчиків часнику
- 2 ст. соєвого соусу
- 2 ст. оцту 9%
- 1,5 ст. кунжуту
- пів-ч.л. меленого коріандру
- сіль за смаком (близько 0,5 ч. л.)
- 1/3 ч. л. цукру
- червоний мелений перець - за смаком
Рецепт приготування страви:
- Кальмари розморозити, скласти у велику миску та залити окропом на кілька хвилин.
- Злити гарячу воду і швидко очистити кальмари від плівок та нутрощів (якщо ви використовуєте очищені тушки кальмарів білого кольору – ця процедура не потрібна).
- Перекласти розморожені та очищені кальмари в каструлю з великою кількістю киплячої підсоленої води (за бажанням можна закип'ятити воду зі стеблами чи шапочками кропу для приємного аромату морепродуктів).
- Варити кальмари до готовності приблизно півхвилини після закипання.
- Перекласти шумівкою варені морепродукти на друшляк і залишити стікати від води.
- Нарізати тушки, що охолонули, соломкою і скласти в миску.
- Приготувати маринад для хе. Зубчики часнику очистити і дуже дрібно порізати (можна натерти на крупній тертці або пропустити через часникодавку).
- На сковороду влити олію і поставити на вогонь. Як тільки олія почне потріскувати – додати часник, кунжут, сіль, цукор та зняти сковороду з вогню.
- Безперервно помішуючи олію, всипати коріандр, влити соєвий соус, потім оцет і розмішати.
- Залити киплячим маринадом кальмари, поперчити червоним перцем до смаку і добре перемішати. Додати моркву по-корейськи і знову перемішати. Залишити хе з кальмарів мінімум на 2 години у холодильнику (краще на 4-6 годин).
- Готову страву можна подавати як закуску до столу. Смачного!
Хе з кальмарів - це страва з азіатської кухні, яка поєднує в собі смак морепродуктів та спецій. Ця закуска відмінно підійде для людей, які люблять нові смаки та експериментувати у кулінарії. Крім того, цей рецепт дуже простий у приготуванні, тому ви з легкістю зможете порадувати своїх близьких чи гостей оригінальною стравою. Насолоджуйтесь смаком!