Як зробити домашній маргарин

Як зробити домашній маргарин
4.3
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр яловичого або свинячого жиру
  • 300 мл будь-якої рослинної олії (бажано змішати)

Рецепт приготування страви:

  1. У невеликій каструлі з товстим дном з'єднати рослинну олію (наприклад кукурудзяну, соняшникову, оливкову, кунжутну, горіхову, лляну тощо) з тваринним жиром і поставити на невеликий вогонь.
  2. Помішуючи, нагрівати суміш олій до повного розчинення жиру. Після закипання зменшити вогонь, накрити кришкою каструлю і варити жирову масу близько 15-20 хвилин. Зняти каструлю з вогню і залишити остигати до теплої температури.
  3. Перелити масу в скляну або пластикову ємність (наприклад скляну банку 0,5 л), щільно закрити кришкою і залишити до повного застигання при кімнатній температурі. Зберігати домашній маргарин у холодильнику.

Домашній маргарин є корисним варіантом, ніж купований, оскільки ми самі контролюємо склад продукту. Крім того, можна експериментувати з різними типами рослинного масла, щоб отриматрізні смакові варіації. Наприклад, додавши трохи льняної олії, можна отримати маргарин з високим вмістом Омега-3 жирних кислот, корисних для серцево-судинної системи.

Крім того, домашній маргарин можна використовувати не тільки для приготування їжі, але і для змащування форм для печива та пирогів, щоб запобігти їх пригорянню.