Як зробити домашній маргарин
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр яловичого або свинячого жиру
- 300 мл будь-якої рослинної олії (бажано змішати)
Рецепт приготування страви:
- У невеликій каструлі з товстим дном з'єднати рослинну олію (наприклад кукурудзяну, соняшникову, оливкову, кунжутну, горіхову, лляну тощо) з тваринним жиром і поставити на невеликий вогонь.
- Помішуючи, нагрівати суміш олій до повного розчинення жиру. Після закипання зменшити вогонь, накрити кришкою каструлю і варити жирову масу близько 15-20 хвилин. Зняти каструлю з вогню і залишити остигати до теплої температури.
- Перелити масу в скляну або пластикову ємність (наприклад скляну банку 0,5 л), щільно закрити кришкою і залишити до повного застигання при кімнатній температурі. Зберігати домашній маргарин у холодильнику.
Домашній маргарин є корисним варіантом, ніж купований, оскільки ми самі контролюємо склад продукту. Крім того, можна експериментувати з різними типами рослинного масла, щоб отриматрізні смакові варіації. Наприклад, додавши трохи льняної олії, можна отримати маргарин з високим вмістом Омега-3 жирних кислот, корисних для серцево-судинної системи.
Крім того, домашній маргарин можна використовувати не тільки для приготування їжі, але і для змащування форм для печива та пирогів, щоб запобігти їх пригорянню.