Млинці з начинкою оселедця за староукраїнським рецептом
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для млинців
- 600 мл молока
- 280 гр борошна
- 3 яйця
- 50 мл рослинної олії
- 1 ст. цукру
- 1 ч. л. солі (без гірки)
Начинка з оселедця для млинців:
- 200 гр філе (1 середній оселедець)
- 2 яйця
- 1 цибулина
- 1 маринований огірок або невелике яблуко кислих сортів
- 1 скибочка білого хліба
- майонез - за смаком
- кілька пір'я зеленої цибулі
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити в миску і збити вилкою до однорідного кольору з сіллю і цукром.
- Влити близько 150 мл теплого молока, знову збити.
- Просіяти через сито борошно і поступово ввести її в яєчну масу, вимішати густе тісто вінчиком або ложкою.
- Безперервно помішуючи його, влити тонкою цівкою молоко, що залишилося кімнатної або теплої температури.
- Залишити тісто млинця на 15 хвилин під кришкою.
- На сковороду влити олію і поставити на сильний вогонь.
- Після закипання олії влити його в тісто, швидко розмішуючи вінчиком.
- На сковороду з рослинною олією, що залишилася, влити тіста і рівномірно розподілити його по дну. Смажити млинець до рум'яного кольору з обох боків і перекласти на тарілку, накрити великою мискою.
- Просмажити таким чином інші млинці і скласти їх стопкою на тарілку, щоразу накриваючи мискою, щоб вони не висихали і залишалися м'якими.
- Приготувати начинку для млинців. Оселедець очистити від шкіри та кісток, порізати філе невеликими кубиками та відкласти на окрему тарілку.
- Яйця залити холодною водою та поставити на вогонь. Варити яйця після закипання близько 10 хвилин, потім злити окроп і залити холодною водою.
- Після повного остигання очистити яйця від шкаралупи і порізати маленькими кубиками.
- Цибулю промити і нашаткувати, огірок порізати на дрібні кубики (яблуко очистити від серцевини та шкірки, натерти м'якоть на крупній тертці та збризкати лимонним соком).
- М'якуш білого хліба відокремити від скоринки і дуже дрібно порізати.
- Поєднати всі інгредієнти для начинки в одній мисці, заправити салат майонезом і перемішати (посолити і поперчити до смаку).
- На край млинця покласти близько 1-2 ст. начинки і згорнути млинець з оселедцем конвертиком або трубочкою.
- Таким чином нафарширувати начинкою млинці, що залишилися, і перекласти їх на тарілку.
- Подавати млинці з оселедцем до столу можна одразу після приготування. Смачного!
Для того, щоб додати до цього рецепту ще більше цікавості, можна спробувати змінити склад начинки. Наприклад, можна додати квашену капусту або різні овочі, такі як морква, буряк або помідори. Крім того, можна замінити майонез на сметану або гірчицю, щоб додати до страви ще більше смаку.
Також можна спробувати замінити на борошно гречане або інші альтернативні типи борошна, щоб зробити млинці ще більш корисними і безглютеновими.