Тещин язик з баклажанів (на зиму)

Тещин язик з баклажанів (на зиму)
3.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 кг баклажанів
  • 10 середніх помідорів
  • 10 болгарських перців
  • 250 мл рослинної олії
  • 200 г цукру
  • 5 головок часнику
  • 150 мл оцту 9%
  • 4 стручка гострого червоного перцю
  • 2 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Ретельно промийте баклажани, витріть насухо та відріжте плодоніжки.
  2. Наріжте баклажани кружечками товщиною 1-1,5 см.
  3. Перекладіть баклажани в велику миску, додайте сіль та перемішайте. Почекайте півгодини, щоб вони пустили сік.
  4. Злийте сік, промийте кружечки під холодною водою та дайте їм підсохнути.
  5. Промийте болгарські та гострі перці, видаліть насіння та наріжте кубиками.
  6. Розділіть головки часнику на зубчики та очистіть зубчики від оболонки.
  7. Обдайте помідори окропом,видаліть шкірку.
  8. Прокрутіть помідори, перці та часник через м'ясорубку.
  9. З'єднайте отриману масу з цукром, сіллю, оцтом та олією. Доведіть до кипіння.
  10. Додайте кружечки баклажанів та тушкуйте цю суміш на малому вогні близько 30 хвилин.
  11. Стерилізуйте банки та кришки, розподіліть салат по банках та залийте соусом.
  12. Закрийте кришками та остудіть банки у перевернутому положенні.
  13. Зберігайте у прохолодному місці, насолоджуючись ароматом літа узимку.

Цей "синенький" баклажановий салат - справжнє втілення літнього врожаю та аромату. Спробуйте його разом зі своєю родиною та друзями, і він обов'язково стане улюбленим додатком до будь-якого столу. Щільно закриті баночки з цим смаколиком подарують вам радість літа узимку, нагадуючи про теплі дні та яскраві смаки.