Тещин язик з баклажанів (на зиму)
Кухня
Інгредієнти:
- 4 кг баклажанів
- 10 середніх помідорів
- 10 болгарських перців
- 250 мл рослинної олії
- 200 г цукру
- 5 головок часнику
- 150 мл оцту 9%
- 4 стручка гострого червоного перцю
- 2 ст.л. солі
Рецепт приготування:
- Ретельно промийте баклажани, витріть насухо та відріжте плодоніжки.
- Наріжте баклажани кружечками товщиною 1-1,5 см.
- Перекладіть баклажани в велику миску, додайте сіль та перемішайте. Почекайте півгодини, щоб вони пустили сік.
- Злийте сік, промийте кружечки під холодною водою та дайте їм підсохнути.
- Промийте болгарські та гострі перці, видаліть насіння та наріжте кубиками.
- Розділіть головки часнику на зубчики та очистіть зубчики від оболонки.
- Обдайте помідори окропом,видаліть шкірку.
- Прокрутіть помідори, перці та часник через м'ясорубку.
- З'єднайте отриману масу з цукром, сіллю, оцтом та олією. Доведіть до кипіння.
- Додайте кружечки баклажанів та тушкуйте цю суміш на малому вогні близько 30 хвилин.
- Стерилізуйте банки та кришки, розподіліть салат по банках та залийте соусом.
- Закрийте кришками та остудіть банки у перевернутому положенні.
- Зберігайте у прохолодному місці, насолоджуючись ароматом літа узимку.
Цей "синенький" баклажановий салат - справжнє втілення літнього врожаю та аромату. Спробуйте його разом зі своєю родиною та друзями, і він обов'язково стане улюбленим додатком до будь-якого столу. Щільно закриті баночки з цим смаколиком подарують вам радість літа узимку, нагадуючи про теплі дні та яскраві смаки.