Ікра з опеньків з помідорами
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг свіжих опеньків
- 2 середні помідори
- 1 велика цибулина
- 1 морква
- 150 мл рослинної олії
- 1 зубчик часнику
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Почніть з ретельного промивання свіжих опеньків, а при потребі – очищення від нальоту та бруду, за допомогою зворотного боку леза ножа. Пересипте гриби в каструлю з великою кількістю кип'ятку та доведіть до кипіння. Після закипання злийте воду та залийте гриби новим кип'ятком. Знову доведіть до кипіння, трошки підсоліть і варіть опеньки при слабкому кипінні близько півгодини.
- Очистіть моркву від шкірки і натріть на крупній тертці. Розігрійте половину рослинної олії на сковороді і обсмажте в ній моркву на середньому вогні до м'якості, помішуючи лопаткою.
- Цибулю очистіть та поріжте кубиками середнього розміру, додайте до сковороди та обсмажуйте ще кілька хвилин на невеликому вогні до золотистого кольору.
- Помідори очистіть від шкірки (зробіть на шкірці невеликі надрізи, опустіть плоди на хвилину в киплячу воду, потім перекладіть їх в холодну воду, дайте охолонути і очистіть м'якоть від шкурки) та поріжте м'якоть невеликими кубиками. Часник очистіть та якнайдрібніше наріжте ножем. Додайте помідори разом із часником до сковороди і перемішайте. Готуйте ще 3-4 хвилини на невеликому вогні.
- Откиньте варені гриби на друшляк та добре відіжміть від води. На сковороді розігрійте другу половину олії. Великі гриби можна розрізати на половинки. Покладіть варені опеньки на сковороду з розігрітою олією та обсмажте їх на середньому вогні протягом близько 10-15 хвилин, помішуючи лопаткою.
- Смажені гриби та овочеву суміш пропустіть через м'ясорубку або подрібніть у блендері. Перекладіть ікру з опеньків разом із помідорами в велику сковороду, долийте (за необхідності) кілька ложок води та тушкуйте все разом ще кілька хвилин, постійно помішуючи лопаткою. Розподіліть готову ікру по стерильним банкам, закрийте їх та переверніть догори дном. Заховайте банки до повного охолодження в темне прохолодне місце.
Рецепт додавання опеньків до ікри робить цю страву незабутньою. Такий спосіб готування допомагає витягнути найбільше зі смаку опят, а також надає ікрі неперевершеної насиченості. Спробуйте цей рецепт, пориньте у неповторний смак природи у кожній ложці ікри!