Огірки в гірчичній заливці

Огірки в гірчичній заливці
3.7
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг огірків
  • 120-130 мл рослинної олії
  • 120-130 мл 9% оцту
  • 100 г цукру
  • 1,5 ст.л. солі
  • 1 ст.л. гірчичного порошку
  • 0,5 ст.л. чорного меленого перцю

Рецепт приготування:

  1. Ретельно вимийте огірки, за потреби прочистіть їх не грубою щіткою або губкою.
  2. Підготовлені таким чином огірки наріжте крупними кружечками або брусочками, як на фото. Пересипте огірки в велику миску або тазик.
  3. В окремому посуді (це може бути невелика по розміру миска) змішайте гірчичний порошок з рослинною олією, оцтом, сіллю, цукром та чорним меленим перцем до практично однорідного стану. Залийте огірки цим гірчичним маринадом та перемішайте, декілька разів струсіть. Закрийте миску кришкою, притисніть та відправте в холодильник на 3 години.
  4. Ретельно ущільніть огірки в чисті банки, залийте їх гірчичним маринадом. Дно великої каструлі викладіть щільним рушником (згорнутим вдвічі), поставте туди банки з огірками.
  5. Налийте в каструлю воду кімнатної температури так, щоб вона доходила до плечиків банок.
  6. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть воду до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь, накрийте банки кришками та стерилізуйте приблизно 15 хвилин при слабкому кипінні води.
  7. Витягніть по одній банці з каструлі відразу після варіння. Відразу ж закатайте банки з огірками в гірчичному маринаді кришками, переверніть дном догори та обгорніть ковдрою. Залиште в такому положенні на ніч до повного остигання, а потім приберіть в прохолодне темне приміщення до інших заготівель на зиму.

Цікавий факт:

Гірчичний порошок, використований у цьому рецепті, додає не лише аромат, а й збагачує смак маринаду. Це один з традиційних способів збереження літнього врожаю, який дозволяє насолоджуватися свіжістю огірків протягом зимових місяців.