Ікра з баклажанів класична

Ікра з баклажанів класична
4.3
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Ви хочете насолодитися справжнім смаком сезонних овочів у найкращому вигляді? Тоді цей рецепт саме для вас! Співуча баклажанна ікра - це поєднання ніжності баклажанів, ароматних помідорів та корисних овочів. Приготування просте, а результат вразить навіть гурманів.

Інгредієнти:

  • 2 великих баклажани
  • 4-5 помидорів
  • 2 болгарських перця
  • 1 велика цибулина
  • 1 морква
  • 2-3 зубчики часнику
  • великий пучок свіжої зелені (кроп, петрушка)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти: видаліть плодоніжку з баклажанів, очистіть цибулю та моркву, помийте та підсушіть овочі.
  2. Поріжте цибулю кубиками, обсмажте її на розігрітій сковороді з олією протягом 3-4 хвилин до прозорості. Поріжте моркву соломкою та додайте до цибулі, готуйте разом декілька хвилин.
  3. Перець помийте, видаліть насіння та поріжте дрібними кубиками. Додайте до сковороди та готуйте ще 5 хвилин.
  4. Баклажани наріжте кубиками середнього розміру, посоліть та залиште на 10 хвилин, щоб виділився сік. Промийте та підсушіть.
  5. Додайте баклажани до овочів на сковороді, перемішайте і тушкуйте під кришкою близько 15 хвилин.
  6. Зробіть неглибокі надрізи на помідорах, обдайте їх швиденько киплячою водою, злийте кип'яток та залийте холодною водою. Очищені помідори натріть на тертці.
  7. Додайте натерті помідори до овочів на сковороді, доведіть до кипіння і тушкуйте під кришкою ще 15 хвилин, помішуючи.
  8. Додайте дрібно нарізаний часник та зелень. Підсоліть, поперчіть, перемішайте та зніміть з вогню.
  9. Накрийте сковороду кришкою і залиште ікру на 30 хвилин, щоб вона настоялася (для інтенсивного смаку).
  10. Подаємо ікру як гарячу, так і холодну. Ідеально підходить вона до картопляного гарніру.

Зараз ви готові вражати вашу родину та гостей неймовірним смаком домашньої баклажанної ікри. Починайте діяти. Смачного!