Ікра з баклажанів "Пальчики оближеш"

Ікра з баклажанів "Пальчики оближеш"
4.3
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г баклажанів
  • 400 г болгарського перцю
  • 400 г помідорів
  • 1 невелика цибулина
  • невеликий пучок зелені
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль, перець, цукор - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Баклажани та болгарський перець ретельно вимийте та висушіть. Зробіть кілька неглибоких проколів вилкою в баклажанах, щоб вони не луснули під час запікання. Запікайте в духовці при 220°C протягом 30 хвилин.
  2. Вийміть запечені овочі з духовки та залиште до повного охолодження.
  3. Часник та цибулю очистіть та дрібно наріжте.
  4. На помідорах зробіть неглибокі надрізи та опустіть їх у киплячу воду на півхвилини. Потім перекладіть варені помідори в льодяну воду, дайте їм трохи охолонути, зніміть шкірку та дайте повністю охолонути.
  5. Натерті помідори дрібно наріжте.
  6. Послідовно з'єднайте нарізані помідори з цибулею та протертим через часникодавку часником.
  7. Розділіть болгарський перець навпіл, видаліть насіння та шкірку. Натріть м'яку частину перцю.
  8. Баклажани розріжте навпіл та уважно видаліть всю м'яку частину ложкою.
  9. Натерту баклажанну м'якоть наріжте дрібно.
  10. Промийте, обсушіть та нашинкуйте зелень. Посоліть, поперчіть, додайте цукор за смаком, підлийте кілька ложок рослинної олії та перемішайте. Дайте ікрі витриматися в холодильнику близько години для максимального смакового вдосконалення.

Смачна баклажанна ікра готова до подачі! Вона відмінно підійде як самостійна страва, так і в якості гарного додатку до хліба чи страв з м'яса. Пригощайте гостей цією неперевершеною стравою та насолоджуйтесь вашою кулінарною майстерністю.