Ікра з баклажанів "Пальчики оближеш"
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г баклажанів
- 400 г болгарського перцю
- 400 г помідорів
- 1 невелика цибулина
- невеликий пучок зелені
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, перець, цукор - за смаком
Рецепт приготування:
- Баклажани та болгарський перець ретельно вимийте та висушіть. Зробіть кілька неглибоких проколів вилкою в баклажанах, щоб вони не луснули під час запікання. Запікайте в духовці при 220°C протягом 30 хвилин.
- Вийміть запечені овочі з духовки та залиште до повного охолодження.
- Часник та цибулю очистіть та дрібно наріжте.
- На помідорах зробіть неглибокі надрізи та опустіть їх у киплячу воду на півхвилини. Потім перекладіть варені помідори в льодяну воду, дайте їм трохи охолонути, зніміть шкірку та дайте повністю охолонути.
- Натерті помідори дрібно наріжте.
- Послідовно з'єднайте нарізані помідори з цибулею та протертим через часникодавку часником.
- Розділіть болгарський перець навпіл, видаліть насіння та шкірку. Натріть м'яку частину перцю.
- Баклажани розріжте навпіл та уважно видаліть всю м'яку частину ложкою.
- Натерту баклажанну м'якоть наріжте дрібно.
- Промийте, обсушіть та нашинкуйте зелень. Посоліть, поперчіть, додайте цукор за смаком, підлийте кілька ложок рослинної олії та перемішайте. Дайте ікрі витриматися в холодильнику близько години для максимального смакового вдосконалення.
Смачна баклажанна ікра готова до подачі! Вона відмінно підійде як самостійна страва, так і в якості гарного додатку до хліба чи страв з м'яса. Пригощайте гостей цією неперевершеною стравою та насолоджуйтесь вашою кулінарною майстерністю.