Кекси з кабачків з ковбасою

Кекси з кабачків з ковбасою
5.0
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки
  • 150 г твердого сиру
  • 3 яйця
  • 100 г ковбаси або шинки
  • 100 г кукурудзяного борошна
  • 100 г пшеничного борошна
  • невеликий пучок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Кабачки добре промийте, видаліть хвостики та натріть кабачки на крупній тертці. Посоліть, перекладіть у сито, щоб стікав сік, і залиште на 10-15 хвилин.
  2. Обробіть віджатий кабачок разом з сирими яйцями, додайте сіль та перець за смаком, добре перемішайте.
  3. Просійте обидві види борошна через сито та додайте до кабачкової маси. Замісіть однорідне тісто.
  4. Тертий сир додайте до тіста, наріжте ковбасу або шинку дрібними кубиками, а зелень дрібно наріжте. Усе це додайте до кабачкової маси та добре перемішайте.
  5. Змастіть формочки для кексів вершковим маслом та посипте манкою. Можна також використовувати силіконові форми, попередньо змочивши їх водою.
  6. Наповніть формочки тістом з кабачків, ковбасою та сиром приблизно на 2/3 обсягу. Випікайте кабачкові кекси з ковбасою в духовці близько 20 хвилин при 180°C.
  7. Вийміть готові кекси з духовки, дайте їм вистоятися 10-15 хвилин і подавайте до столу теплими або охолодженими.

Ці смачні кабачкові кекси - це ідеальний спосіб сховати овочі від наймолодших і навіть вдосконалити бурхливий смак кабачків для всієї родини. Розслабтесь, насолоджуйтесь процесом готування та діліться цим легким рецептом з друзями та близькими!