Кекси з кабачків з ковбасою

Кухня
Інгредієнти:
- 2 середні кабачки
- 150 г твердого сиру
- 3 яйця
- 100 г ковбаси або шинки
- 100 г кукурудзяного борошна
- 100 г пшеничного борошна
- невеликий пучок петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Кабачки добре промийте, видаліть хвостики та натріть кабачки на крупній тертці. Посоліть, перекладіть у сито, щоб стікав сік, і залиште на 10-15 хвилин.
- Обробіть віджатий кабачок разом з сирими яйцями, додайте сіль та перець за смаком, добре перемішайте.
- Просійте обидві види борошна через сито та додайте до кабачкової маси. Замісіть однорідне тісто.
- Тертий сир додайте до тіста, наріжте ковбасу або шинку дрібними кубиками, а зелень дрібно наріжте. Усе це додайте до кабачкової маси та добре перемішайте.
- Змастіть формочки для кексів вершковим маслом та посипте манкою. Можна також використовувати силіконові форми, попередньо змочивши їх водою.
- Наповніть формочки тістом з кабачків, ковбасою та сиром приблизно на 2/3 обсягу. Випікайте кабачкові кекси з ковбасою в духовці близько 20 хвилин при 180°C.
- Вийміть готові кекси з духовки, дайте їм вистоятися 10-15 хвилин і подавайте до столу теплими або охолодженими.
Ці смачні кабачкові кекси - це ідеальний спосіб сховати овочі від наймолодших і навіть вдосконалити бурхливий смак кабачків для всієї родини. Розслабтесь, насолоджуйтесь процесом готування та діліться цим легким рецептом з друзями та близькими!