Тещин язик із кабачків: апетитна закуска на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 3,2 -3,3 кг кабачків
- 1,4 л томатного соку
- 3 болгарські перці
- 250 мл рослинної олії
- 250 мл оцту 9%
- 200 гр цукру
- 100 гр очищеного часнику
- 2-3 перці чилі
- сіль за смаком (близько 3 ст.л.)
- 2 ст.л. томатної пасти
- 1 ст.л. гірчиці
Рецепт приготування страви:
- Кабачки очистити від тонкого шару шкірки і нарізати разом із насінням широкими "язиками", завдовжки близько 10 см і завтовшки 1,5 см. З'єднати у великій каструлі томатний сік, томатну пасту, олію, оцет, сіль, цукор, гірчицю і ретельно розмішати.
- Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати невеликими шматками. Перець чилі вимити й очистити від плодоніжок (якщо чилі дуже гострий - очистити його від насіння). Пропустити часник разом із болгарським перцем і перцем чилі через м'ясорубку.
- З'єднати в каструлі томатну масу з подрібненими овочами і розмішати. Поставити каструлю на вогонь і довести все, помішуючи, до закипання. Скласти кабачкові "язики" в закипілий соус і зменшити вогонь до середньо-слабкого, довести до кипіння.
- Готувати тещин язик із кабачків приблизно 40 хвилин на невеликому вогні. Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Розкласти гарячу закуску по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити їх теплою ковдрою.
- Закуска на зиму тещин язик із баклажанами має настоятися в такому положенні до повного охолодження (не менше 4 годин). Потім можна прибрати консервацію на зберігання в темне прохолодне місце.
Кабачковий тещин язик - це варіант закуски, якою можна насолоджуватися протягом усього року. Він додасть смаку вашому столу та стане справжнім хітом на будь-якому застіллі. Зробіть цю смачну страву та потіште своїх близьких!