Тещин язик із кабачків: апетитна закуска на зиму

Тещин язик із кабачків: апетитна закуска на зиму
4.0
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3,2 -3,3 кг кабачків
  • 1,4 л томатного соку
  • 3 болгарські перці
  • 250 мл рослинної олії
  • 250 мл оцту 9%
  • 200 гр цукру
  • 100 гр очищеного часнику
  • 2-3 перці чилі
  • сіль за смаком (близько 3 ст.л.)
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. гірчиці

Рецепт приготування страви:

  1. Кабачки очистити від тонкого шару шкірки і нарізати разом із насінням широкими "язиками", завдовжки близько 10 см і завтовшки 1,5 см. З'єднати у великій каструлі томатний сік, томатну пасту, олію, оцет, сіль, цукор, гірчицю і ретельно розмішати.
  2. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати невеликими шматками. Перець чилі вимити й очистити від плодоніжок (якщо чилі дуже гострий - очистити його від насіння). Пропустити часник разом із болгарським перцем і перцем чилі через м'ясорубку.
  3. З'єднати в каструлі томатну масу з подрібненими овочами і розмішати. Поставити каструлю на вогонь і довести все, помішуючи, до закипання. Скласти кабачкові "язики" в закипілий соус і зменшити вогонь до середньо-слабкого, довести до кипіння.
  4. Готувати тещин язик із кабачків приблизно 40 хвилин на невеликому вогні. Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Розкласти гарячу закуску по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити їх теплою ковдрою.
  5. Закуска на зиму тещин язик із баклажанами має настоятися в такому положенні до повного охолодження (не менше 4 годин). Потім можна прибрати консервацію на зберігання в темне прохолодне місце.

Кабачковий тещин язик - це варіант закуски, якою можна насолоджуватися протягом усього року. Він додасть смаку вашому столу та стане справжнім хітом на будь-якому застіллі. Зробіть цю смачну страву та потіште своїх близьких!