Консервовані помідори черрі

Консервовані помідори черрі
4.6
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів чері
  • близько 1,8 л чистої води
  • 240 мл оцту (9%)
  • 120 гр цукру
  • 100 гр солі
  • 20 горошин чорного перцю
  • 16 горошин запашного перцю
  • 4 ч.л. гірчиці (в насінні)
  • 4 зубчики часнику
  • 4 лаврові листки

Рецепт приготування страви:

  1. Помідори чері перебрати, видалити листя і плодоніжки, вимити їх і залишити стікати від води. Потім наколоти кожен помідор зубочисткою. Банки і кришки для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. За вказаним рецептом у вас вийде 2 дволітрових або 4 літрових банки маринованих помідорів чері.
  2. Часник очистити і розрізати вздовж на дві частини кожен зубчик. Скласти на дно кожної банки рівну кількість часнику і помідорів. У каструлі закип'ятити воду і залити нею помідори чері, залишивши близько 4 см до країв банок (під банки попередньо підкласти лезо ножа або ложку/вилку).
  3. Залишити помідори на 5 хвилин остигати, потім злити настій у каструлю і поставити її на вогонь. Додати в каструлю з водою гірчицю, лавровий лист, сіль, цукор, перець горошком і розмішати.
  4. Після закипання зняти каструлю з вогню і розлити маринад по банках, зверху залити все оцтом. Закатати банки кришками, перевернути їх догори дном і накрити теплою ковдрою.
  5. Консервовані помідори чері мають настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати банки на зберігання в прохолодне місце, захищене від сонячних променів.

Помідори чері походять із Мексики і були відкриті вже близько 500 років тому. Свою назву вони отримали завдяки схожості з черешнями, які також мають невеликі розміри і відрізняються яскравими смаковими якостями. Помідори чері багаті на вітаміни, особливо на вітамін С, і є чудовим доповненням до салатів, соусів і консервування.