Консервовані помідори черрі
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг помідорів чері
- близько 1,8 л чистої води
- 240 мл оцту (9%)
- 120 гр цукру
- 100 гр солі
- 20 горошин чорного перцю
- 16 горошин запашного перцю
- 4 ч.л. гірчиці (в насінні)
- 4 зубчики часнику
- 4 лаврові листки
Рецепт приготування страви:
- Помідори чері перебрати, видалити листя і плодоніжки, вимити їх і залишити стікати від води. Потім наколоти кожен помідор зубочисткою. Банки і кришки для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. За вказаним рецептом у вас вийде 2 дволітрових або 4 літрових банки маринованих помідорів чері.
- Часник очистити і розрізати вздовж на дві частини кожен зубчик. Скласти на дно кожної банки рівну кількість часнику і помідорів. У каструлі закип'ятити воду і залити нею помідори чері, залишивши близько 4 см до країв банок (під банки попередньо підкласти лезо ножа або ложку/вилку).
- Залишити помідори на 5 хвилин остигати, потім злити настій у каструлю і поставити її на вогонь. Додати в каструлю з водою гірчицю, лавровий лист, сіль, цукор, перець горошком і розмішати.
- Після закипання зняти каструлю з вогню і розлити маринад по банках, зверху залити все оцтом. Закатати банки кришками, перевернути їх догори дном і накрити теплою ковдрою.
- Консервовані помідори чері мають настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати банки на зберігання в прохолодне місце, захищене від сонячних променів.
Помідори чері походять із Мексики і були відкриті вже близько 500 років тому. Свою назву вони отримали завдяки схожості з черешнями, які також мають невеликі розміри і відрізняються яскравими смаковими якостями. Помідори чері багаті на вітаміни, особливо на вітамін С, і є чудовим доповненням до салатів, соусів і консервування.