Рецепт: Варення з чорниці

Рецепт: Варення з чорниці
4.3
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг чорниці
  • 0,7 кг цукру
  • 100 мл чистої води
  • 1 ч.л. лимонного соку

Рецепт приготування страви:

  1. Чорниці перебрати, промити й обсушити. Близько 400 гр чорниці всипати в блендер і подрібнити до пюреподібного стану. Воду з'єднати з 400 гр цукру в каструлі та поставити на невеликий вогонь.
  2. Помішуючи, довести сироп до майже повного розчинення цукру. Додати в каструлю чорничне пюре і перемішати. Довести варення з чорниці до кипіння і проварити на невеликому вогні, помішуючи, протягом 5 хвилин.
  3. Потім всипати тонкою цівкою цукор, що залишився, і знову перемішати. Після закипання варення додати решту чорниць і розмішати, довести до кипіння.
  4. Готувати варення з чорниць близько 25 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації варення на зиму. Наприкінці варіння додати до варення лимонний сік і перемішати.
  5. Відразу після цього розкласти готове варення по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і вкрити теплою ковдрою, залишити їх до повного охолодження. Зберігати домашнє чорничне варення приблизно 1-2 роки в темному прохолодному місці.

Чорничне варення - це не тільки смачний десерт, а й джерело корисних речовин. Чорниця містить антиоксиданти, які допомагають зміцнити імунну систему і покращують зір. Варення з чорниць можна використовувати як начинку для пирогів, додавати в йогурт або просто їсти з хлібом. Насолоджуйтеся цим чудовим домашнім варенням із чорниць протягом усього року!