Рецепт: Варення з чорниці
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг чорниці
- 0,7 кг цукру
- 100 мл чистої води
- 1 ч.л. лимонного соку
Рецепт приготування страви:
- Чорниці перебрати, промити й обсушити. Близько 400 гр чорниці всипати в блендер і подрібнити до пюреподібного стану. Воду з'єднати з 400 гр цукру в каструлі та поставити на невеликий вогонь.
- Помішуючи, довести сироп до майже повного розчинення цукру. Додати в каструлю чорничне пюре і перемішати. Довести варення з чорниці до кипіння і проварити на невеликому вогні, помішуючи, протягом 5 хвилин.
- Потім всипати тонкою цівкою цукор, що залишився, і знову перемішати. Після закипання варення додати решту чорниць і розмішати, довести до кипіння.
- Готувати варення з чорниць близько 25 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації варення на зиму. Наприкінці варіння додати до варення лимонний сік і перемішати.
- Відразу після цього розкласти готове варення по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і вкрити теплою ковдрою, залишити їх до повного охолодження. Зберігати домашнє чорничне варення приблизно 1-2 роки в темному прохолодному місці.
Чорничне варення - це не тільки смачний десерт, а й джерело корисних речовин. Чорниця містить антиоксиданти, які допомагають зміцнити імунну систему і покращують зір. Варення з чорниць можна використовувати як начинку для пирогів, додавати в йогурт або просто їсти з хлібом. Насолоджуйтеся цим чудовим домашнім варенням із чорниць протягом усього року!