Смачний і корисний спосіб консервації: помідори з аспірином на зиму

Смачний і корисний спосіб консервації: помідори з аспірином на зиму
4.0
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • близько 3 кг помідорів
  • близько 2,5 л чистої води
  • 4 великі цибулини
  • 120 гр солі
  • 150-160 мл оцту
  • 320 гр цукру
  • 8 таблеток аспірину (0,5)

Рецепт приготування страви:

  1. Дві трилітрові банки з кришками для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Цибулю очистити і порізати тонкими кільцями, укласти на дно банок. Помідори вимити і заповнити ними банки до верху.
  2. Тим часом воду влити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Залити помідори в банках окропом (залишити близько 3 см банок зверху вільними від рідини) і залишити на кілька хвилин. Для того щоб банки під час заливання окропу не лопнули, потрібно попередньо підкласти під них лезо ножа або ложку. Розтовкти таблетки аспірину до стану порошку.
  3. Отриманий настій злити в каструлю (залишити цибулю з помідорами в банках), з'єднати з сіллю, цукром і розмішати. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести воду до кипіння.
  4. Відразу ж після цього зняти каструлю з вогню і залити помідори маринадом. Зверху всипати порошок аспірину і залити все оцтом. Законсервувати помідори з аспірином на зиму кришками і перевернути їх догори дном. Укутати банки ковдрою і залишити на 4 години до повного охолодження.
  5. Після цього можна перевернути банки догори дном і відправити на зберігання в темне прохолодне місце. Помідори з аспірином за цим рецептом зберігаються близько 2 років.

Рецепт помідорів з аспірином на зиму - це не тільки смачний спосіб зберегти свіжість і аромат помідорів протягом усього року, а й корисний для вашого здоров'я. Аспірин, включений до складу маринаду, має протизапальні властивості, що допомагають зберегти продукти свіжими і зберегти корисні властивості помідорів.