Смачний і корисний спосіб консервації: помідори з аспірином на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- близько 3 кг помідорів
- близько 2,5 л чистої води
- 4 великі цибулини
- 120 гр солі
- 150-160 мл оцту
- 320 гр цукру
- 8 таблеток аспірину (0,5)
Рецепт приготування страви:
- Дві трилітрові банки з кришками для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Цибулю очистити і порізати тонкими кільцями, укласти на дно банок. Помідори вимити і заповнити ними банки до верху.
- Тим часом воду влити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Залити помідори в банках окропом (залишити близько 3 см банок зверху вільними від рідини) і залишити на кілька хвилин. Для того щоб банки під час заливання окропу не лопнули, потрібно попередньо підкласти під них лезо ножа або ложку. Розтовкти таблетки аспірину до стану порошку.
- Отриманий настій злити в каструлю (залишити цибулю з помідорами в банках), з'єднати з сіллю, цукром і розмішати. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести воду до кипіння.
- Відразу ж після цього зняти каструлю з вогню і залити помідори маринадом. Зверху всипати порошок аспірину і залити все оцтом. Законсервувати помідори з аспірином на зиму кришками і перевернути їх догори дном. Укутати банки ковдрою і залишити на 4 години до повного охолодження.
- Після цього можна перевернути банки догори дном і відправити на зберігання в темне прохолодне місце. Помідори з аспірином за цим рецептом зберігаються близько 2 років.
Рецепт помідорів з аспірином на зиму - це не тільки смачний спосіб зберегти свіжість і аромат помідорів протягом усього року, а й корисний для вашого здоров'я. Аспірин, включений до складу маринаду, має протизапальні властивості, що допомагають зберегти продукти свіжими і зберегти корисні властивості помідорів.