Варення з чорниці "П'ятихвилинка"

Варення з чорниці "П'ятихвилинка"
3.8
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,2 кг цукру
  • 1 кг чорниці

Рецепт приготування страви:

  1. Чорниці перебрати, скласти у великий таз і залити водою, зняти з поверхні води сміття, що спливло, і листя. З'єднати в мисці промиті чорниці, цукор і перемішати. Банки та кришки для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
  2. Поставити миску на маленький вогонь і періодично помішуючи, довести варення до повного розчинення цукру. Після цього збільшити вогонь до середнього і довести варення до закипання. Готувати чорничне варення п'ятихвилинку рівно 5 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи.
  3. Розкласти готове варення з чорниці по стерильних банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Накрити банки теплою ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження. Варення з чорниць п'ятихвилинка зберігається близько 2 років у темному прохолодному місці.

Чорниці - це смачна та корисна ягода, яка має велику кількість антиоксидантів. Вона також містить вітаміни С і К, фолієву кислоту та дієтичні волокна. Це варення чудово смакує як доповнення до сніданку або як начинка для пирогів і кексів. Спробуйте цей простий рецепт варення з чорниці "П'ятихвилинка" та потіште своїх близьких чудовим домашнім десертом. Насолоджуйтеся його свіжим смаком протягом усього року!