Мариновані баклажани з часником
Кухня
Інгредієнти:
- 700 гр баклажанів
- 5 ст.л. нерафінованої рослинної олії
- 4 ст.л. лимонного соку (можна замінити оцтом 9%)
- 4-5 зубчиків часнику
- невеликий пучок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Баклажани вимити і нарізати кружальцями, завтовшки близько 1,5 см. Кожен кружечок порізати на 4 рівні частини. Тим часом закип'ятити в каструлі 2 літри води, додати кілька столових ложок солі та розмішати.
- Всипати в киплячу підсолену воду баклажани і проварити їх протягом 5 хвилин. Відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді. Часник почистити й дрібно нарізати ножем, зелень промити й нашаткувати.
- З'єднати в мисці баклажани, часник, зелень і лимонний сік/оцет, гарненько все перемішати. Поперчити баклажани за смаком, влити олію і знову перемішати.
- Мариновані баклажани з часником будуть смачнішими, якщо дати їм настоятися перед подачею близько доби в холодильнику. Для того щоб закрити мариновані баклажани на зиму, потрібно попередньо вимити банки з содою, а кришки прокип'ятити.
- Розкласти по банках мариновані баклажани, прикрити їх кришками. На дно каструлі покласти рушник і поставити зверху банки, влити в каструлю теплу воду (рівень води не має бути вищим за плічка банок).
- Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Стерилізувати баклажани з часником на зиму: 15 хвилин - літрові банки, 20 хвилин - дволітрові та 25 хвилин, якщо трилітрові банки. Вийняти банки з каструлі і закатати їх кришками, перевернути і накрити ковдрою.
- Залишити мариновані баклажани з часником у такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце.
Мариновані баклажани з часником - це чудова закуска, яку можна подавати самостійно або використовувати як інгредієнт у різних стравах. Вони додають багато смаку й аромату салатам, сендвічам і гарячим стравам. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся чудовим смаком маринованих баклажанів із часником!