Рецепт варення з кавуна
Кухня
Інгредієнти:
- 0,8-1 кг цукру (за смаком)
- 0,5 кг м'якоті кавуна (без кісточок)
- 1/4 ч.л. лимонної кислоти
- 1/5 ч.л. ваніліну
Рецепт приготування страви:
- М'якоть кавуна очистити від шкірки та кісточок, порізати невеликими шматочками і скласти в каструлю. Засипати кавун цукром і залишити в кімнатній температурі на 2 години. Кількість цукру можна варіювати на свій смак залежно від солодкості кавуна.
- Через зазначений час поставити каструлю на невеликий вогонь і довести варення до кипіння. Проварити варення з кавуна при слабкому кипінні протягом 10-12 хвилин, періодично помішуючи.
- Зняти каструлю з вогню і залишити на 4-5 годин до повного охолодження. Знову поставити кавунове варення на помірний вогонь і довести до кипіння. Готувати варення з кавуна близько 10-12 хвилин, періодично помішуючи.
- Зняти каструлю з вогню і залишити остигати на кілька годин. Повторити процедуру із закипанням ще раз, наприкінці додати ванілін і лимонну кислоту, гарненько перемішати і зняти з вогню. Тим часом простерилізувати банки та кришки для консервації варення на зиму.
- Розкласти шматочки кавуна по банках, залити їх сиропом і закатати кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплою ковдрою, залишити на кілька годин для повного охолодження. Зберігати варення з кавунів приблизно 1-2 роки в темному прохолодному місці.
Кавуни походять з Південної Африки і вважаються найбільшими плодами з сімейства гарбузових. Вони містять велику кількість води та антиоксидантів, що робить їх ідеальними для варення та консервації на зиму. Насолоджуйтеся цим смачним десертом і діліться ним із рідними та друзями!