Сацебелі на зиму

Сацебелі на зиму
4.3
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг помідор
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 головка часнику
  • 1 стручок гіркого перцю
  • невеликий пучок кінзи, кропу і петрушки
  • 1 ч.л. меленого коріандру
  • сіль, цукор і чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і плодоніжок, порізати м'якоть великими шматками. Помідори вимити, порізати великими шматками. Зелень промити й обсушити. Гострий перець вимити, видалити плодоніжки.
  2. Пропустити через м'ясорубку часник. Потім пропустити через м'ясорубку (в окрему каструлю) помідори, болгарський перець, гострий перець і зелень. Усе перемішати і поставити на вогонь.
  3. Помішуючи, довести соус до закипання і зменшити вогонь до мінімуму. Готувати соус Сацебелі на невеликому вогні близько 20 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати мелений коріандр і перемішати.
  4. Варити соус Сацебелі для консервації близько 40 хвилин на невеликому вогні до необхідної консистенції, періодично помішуючи. Тим часом простерилізувати банки з кришками.
  5. За хвилину до закінчення варіння соусу додати подрібнений часник, сіль, перець, цукор за смаком і ретельно перемішати. Розкласти готовий соус по стерильних банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплою ковдрою.
  6. Соус Сацебелі на зиму має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім його можна перевернути і прибрати на зберігання в темне прохолодне місце. Зберігається домашній соус Сацебелі близько 2 років.

Сацебелі - це традиційний грузинський соус, який чудово смакує до м'ясних страв, риби та овочевих салатів. Його неповторний смак поєднує духмяність помідорів, гостроту перцю та свіжість зелені. Заготовте цей соус на зиму, і він стане справжнім скарбом вашої кулінарної колекції.