Чарівний рецепт грушевого джему, що зачаровує

Чарівний рецепт грушевого джему, що зачаровує
4.6
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг груш
  • 1 кг цукру
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 30 гр вершкового масла (не обов'язково)
  • 10 гр желатину

Рецепт приготування страви:

  1. Желатин залити 50 мл холодної води і залишити на 10 хвилин. Груші тим часом очистити від шкірки, серцевини і порізати дрібними кубиками. Поставити желатинову суміш на водяну баню і, помішуючи, довести до повного розчинення сухого залишку (не доводячи до кипіння).
  2. Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати. Простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Скласти подрібнені груші в каструлю, ретельно розтовкти картоплемялкою до пюреподібного стану, додати цукор і ретельно перемішати.
  3. Поставити грушевий джем на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Готувати джем із груш приблизно 3-5 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи. Потім додати лимонний сік, вершкове масло і гарненько вимішати все до однорідності.
  4. Зняти каструлю з вогню, зняти з поверхні пінку, влити в джем желатинову рідину і ретельно перемішати. Розлити готовий грушевий джем по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплою ковдрою, залишити до повного охолодження.
  5. Зберігається домашній джем із груш близько 1 року в темному прохолодному місці. Його можна використовувати в приготуванні десертів, випічки або подавати з млинцями та оладками. Приємного чаювання!

Джем із груш - це не тільки смачний десерт, а й чудовий спосіб зберегти осінні смаки на зиму. Грушевий аромат і ніжна консистенція дарують тепло і затишок у холодні вечори. Подаруйте собі та своїм близьким радість грушевого джему і насолоджуйтеся кожною ложечкою цієї витонченої делікатесності.