Чарівний рецепт грушевого джему, що зачаровує
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг груш
- 1 кг цукру
- 2 ст.л. лимонного соку
- 30 гр вершкового масла (не обов'язково)
- 10 гр желатину
Рецепт приготування страви:
- Желатин залити 50 мл холодної води і залишити на 10 хвилин. Груші тим часом очистити від шкірки, серцевини і порізати дрібними кубиками. Поставити желатинову суміш на водяну баню і, помішуючи, довести до повного розчинення сухого залишку (не доводячи до кипіння).
- Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати. Простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Скласти подрібнені груші в каструлю, ретельно розтовкти картоплемялкою до пюреподібного стану, додати цукор і ретельно перемішати.
- Поставити грушевий джем на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Готувати джем із груш приблизно 3-5 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи. Потім додати лимонний сік, вершкове масло і гарненько вимішати все до однорідності.
- Зняти каструлю з вогню, зняти з поверхні пінку, влити в джем желатинову рідину і ретельно перемішати. Розлити готовий грушевий джем по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплою ковдрою, залишити до повного охолодження.
- Зберігається домашній джем із груш близько 1 року в темному прохолодному місці. Його можна використовувати в приготуванні десертів, випічки або подавати з млинцями та оладками. Приємного чаювання!
Джем із груш - це не тільки смачний десерт, а й чудовий спосіб зберегти осінні смаки на зиму. Грушевий аромат і ніжна консистенція дарують тепло і затишок у холодні вечори. Подаруйте собі та своїм близьким радість грушевого джему і насолоджуйтеся кожною ложечкою цієї витонченої делікатесності.