Теплий салат з курячою печінкою та грибами: рецепт приготування
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр курячої печінки
- 4-5 великих печериць
- 200 мл вершків 20%
- 1 великий помідор
- 1 великий огірок
- кілька салатних листків
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 1 ч.л. гірчиці
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Огірки та помідори вимити, порізати помідори великими кубиками, а огірки півкільцями. Листя салату промити й обсушити, викласти на одну велику тарілку або розкласти відразу по тарілках.
- Зверху на листя салату викласти суміш огірків з помідорами і влити соєвий соус (по 1 ст.л. на кожну порцію). Часник почистити і розрізати кожен зубчик уздовж на 2 або 3 частини, викласти на пательню і влити на неї 3 ст.л. олії.
- Поставити сковорідку на вогонь і просмажити часник на невеликому вогні протягом 1 хвилини до легкого золотистого кольору. Тим часом печінку промити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Печериці ретельно вимити й порізати тонкими пластинками.
- Через зазначений час вийняти часник з олії (його можна викинути) і скласти туди гриби. Обсмажити печериці на середньому вогні протягом 2 хвилин, періодично помішуючи.
- Потім додати до грибів печінку, збільшити вогонь до максимального і смажити їх разом ще 2-3 хвилини, помішуючи. Ближче до кінця смаження посолити та поперчити страву за смаком.
- Всипати до печінки з грибами 1 ч. л. борошна і гарненько перемішати. Потім влити в сковорідку вершки, додати гірчицю, знову перемішати й довести до кипіння. Відразу ж після закипання зняти сковороду з вогню, розкласти печінку з грибами поверх овочевого салату.
- Прикрасити теплий салат із печінкою та грибами на свій смак і подавати до столу одразу після приготування. Смачного!
Цей салат - чудовий вибір для любителів грибів та курячої печінки. Він має насичений смак та яскравий вигляд, що зробить його привабливим для всіх членів родини. Крім того, цей салат можна змінювати залежно від ваших смакових уподобань. Додайте свої улюблені овочі, спеції чи приправи, щоб створити свій власний унікальний смак.