Клопси з каперсовим соусом - рецепт німецької кухні

Клопси з каперсовим соусом - рецепт німецької кухні
3.9
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Кенігсберзькі клопси:

  • 0,5 кг м'ясного фаршу
  • 100 гр панірувальних сухарів
  • 1 яйце (білок)
  • 2 ст.л. гірчиці
  • сіль, перець за смаком

Каперсовий соус для клопсів:

  • 0,5 л чистої води
  • 150 мл вершків 10% (можна замінити сметаною 15%)
  • 3 ст.л. каперсів
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • сіль, перець за смаком
  • спеції та приправи за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Фарш покласти в миску, додати до нього білок яйця, гірчицю, панірувальні сухарі. Додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. У каструлю влити чисту воду і поставити на вогонь. Тим часом зліпити клопси з фаршу (невеликі круглі кульки).
  2. Після закипання трохи посолити воду й опустити туди готові фрикадельки. Варити клопси при слабкому кипінні близько 15-20 хвилин. Потім злити бульйон в окрему ємність, фрикадельки скласти на тарілку.
  3. У товстостінну каструлю або глибоку сковорідку покласти вершкове масло і поставити на вогонь. Щойно масло розтопиться, просіяти через сито до нього борошно і швидко розмішати. Готувати борошняну суміш на середньому вогні, безперервно помішуючи, близько 1-2 хвилин.
  4. Вершки підігріти до теплої температури (можна це зробити в мікрохвильовці). Безперервно помішуючи борошняну суміш, влити до неї підігріті вершки. Щойно вершковий соус стане однорідним, влити до нього бульйон, у якому варилися фрикадельки. При цьому постійно розмішувати вершковий соус, щоб не утворилося грудок. Додати каперси і перемішати.
  5. Потім викласти в каструлю з соусом варені клопси і перемішати. Зменшити вогонь до середньо-слабкого, накрити каструлю кришкою. Готувати клопси у вершковому соусі з каперсами ще 2-3 хвилини.
  6. Зняти каструлю з плити і залишити на 10 хвилин настоятися. Після цього зняти кришку, розкласти готові клопси по тарілках і подавати їх до столу гарячими з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Ці клопси з каперсовим соусом - справжнє втілення німецької кухні. Це затишна і ситна страва, яка додасть різноманіття вашому меню. Щоб зробити клопси ще більш смачними, можна експериментувати з різними видами м'яса, наприклад, додати яловичину або свинину до фаршу. Також можна спробувати додати до соусу інші інгредієнти, такі як зелена цибуля або кукурудза. Завдяки великій кількості протеїну у клопсах вони будуть надзвичайно корисним додатком до вашого раціону. Спробуйте цей рецепт!