Клопси з каперсовим соусом - рецепт німецької кухні
Кухня
Інгредієнти:
Кенігсберзькі клопси:
- 0,5 кг м'ясного фаршу
- 100 гр панірувальних сухарів
- 1 яйце (білок)
- 2 ст.л. гірчиці
- сіль, перець за смаком
Каперсовий соус для клопсів:
- 0,5 л чистої води
- 150 мл вершків 10% (можна замінити сметаною 15%)
- 3 ст.л. каперсів
- 2 ст.л. вершкового масла
- 1 ст.л. борошна
- сіль, перець за смаком
- спеції та приправи за смаком
Рецепт приготування страви:
- Фарш покласти в миску, додати до нього білок яйця, гірчицю, панірувальні сухарі. Додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. У каструлю влити чисту воду і поставити на вогонь. Тим часом зліпити клопси з фаршу (невеликі круглі кульки).
- Після закипання трохи посолити воду й опустити туди готові фрикадельки. Варити клопси при слабкому кипінні близько 15-20 хвилин. Потім злити бульйон в окрему ємність, фрикадельки скласти на тарілку.
- У товстостінну каструлю або глибоку сковорідку покласти вершкове масло і поставити на вогонь. Щойно масло розтопиться, просіяти через сито до нього борошно і швидко розмішати. Готувати борошняну суміш на середньому вогні, безперервно помішуючи, близько 1-2 хвилин.
- Вершки підігріти до теплої температури (можна це зробити в мікрохвильовці). Безперервно помішуючи борошняну суміш, влити до неї підігріті вершки. Щойно вершковий соус стане однорідним, влити до нього бульйон, у якому варилися фрикадельки. При цьому постійно розмішувати вершковий соус, щоб не утворилося грудок. Додати каперси і перемішати.
- Потім викласти в каструлю з соусом варені клопси і перемішати. Зменшити вогонь до середньо-слабкого, накрити каструлю кришкою. Готувати клопси у вершковому соусі з каперсами ще 2-3 хвилини.
- Зняти каструлю з плити і залишити на 10 хвилин настоятися. Після цього зняти кришку, розкласти готові клопси по тарілках і подавати їх до столу гарячими з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Ці клопси з каперсовим соусом - справжнє втілення німецької кухні. Це затишна і ситна страва, яка додасть різноманіття вашому меню. Щоб зробити клопси ще більш смачними, можна експериментувати з різними видами м'яса, наприклад, додати яловичину або свинину до фаршу. Також можна спробувати додати до соусу інші інгредієнти, такі як зелена цибуля або кукурудза. Завдяки великій кількості протеїну у клопсах вони будуть надзвичайно корисним додатком до вашого раціону. Спробуйте цей рецепт!