Курка з рисом на сковороді
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр курячого філе
- 400 гр сухого рису
- 2 яйця (за бажанням)
- кілька гілочок зеленої цибулі
- 1-2 ст.л. соєвого соусу
- сіль, перець, спеції за смаком
- щіпка куркуми
Рецепт приготування страви:
- У каструлі закип'ятити близько 1,5 л води і посолити її. Рис промити в кількох водах і просушити, всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити рис до готовності приблизно 20 хвилин. Потім відкинути його на друшляк і залишити стікати від зайвої рідини.
- Тим часом приготувати куряче філе. Куряче філе промити, обсушити та порізати невеликими кубиками. На сковорідці розігріти кілька ложок рослинної олії та викласти шматочки м'яса. Смажити курку на середньо-сильному вогні близько 10 хвилин.
- Потім перекласти куряче філе на паперовий рушник і дати стекти зайвому жиру. Рис промити під невеликим струменем холодної води і просушити, дати стекти зайвій рідині. Сковороду з олією, що залишилася, поставити на вогонь, всипати туди рис.
- Смажити рис, помішуючи, до золотистого відтінку приблизно 2-3 хвилини. Тим часом яйця вбити в окрему посудину і збити виделкою до однорідності з сіллю і чорним меленим перцем. Вилити яєчну суміш на окрему пательню і готувати 3-5 хвилин, безперервно помішуючи.
- У пательні з'єднати рис, курку, омлет, подрібнену зелену цибулю та соєвий соус. Курка з рисом на сковорідці готується всього кілька хвилин, при цьому безперервно помішувати страву. Зняти сковороду з плити, додати сіль, перець і спеції за смаком, перемішати.
- Накрити сковорідку кришкою і залишити на 10 хвилин. Розкласти курку з рисом по тарілках і подавати страву до столу гарячою. Смачного!
Ще один цікавий спосіб приготування курки з рисом - це використання рисоварки. Просто додайте до неї воду, рис та куряче філе, нарізане на шматочки, додайте соєвий соус, сіль та спеції за смаком і готуйте до повної готовності. Також можна експериментувати з додаванням різних овочів, наприклад моркви, горошку або кукурудзи, щоб зробити цю страву більш поживною та корисною. Насолоджуйтеся!