Курка з рисом на сковороді

Курка з рисом на сковороді
4.5
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр курячого філе
  • 400 гр сухого рису
  • 2 яйця (за бажанням)
  • кілька гілочок зеленої цибулі
  • 1-2 ст.л. соєвого соусу
  • сіль, перець, спеції за смаком
  • щіпка куркуми

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі закип'ятити близько 1,5 л води і посолити її. Рис промити в кількох водах і просушити, всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити рис до готовності приблизно 20 хвилин. Потім відкинути його на друшляк і залишити стікати від зайвої рідини.
  2. Тим часом приготувати куряче філе. Куряче філе промити, обсушити та порізати невеликими кубиками. На сковорідці розігріти кілька ложок рослинної олії та викласти шматочки м'яса. Смажити курку на середньо-сильному вогні близько 10 хвилин.
  3. Потім перекласти куряче філе на паперовий рушник і дати стекти зайвому жиру. Рис промити під невеликим струменем холодної води і просушити, дати стекти зайвій рідині. Сковороду з олією, що залишилася, поставити на вогонь, всипати туди рис.
  4. Смажити рис, помішуючи, до золотистого відтінку приблизно 2-3 хвилини. Тим часом яйця вбити в окрему посудину і збити виделкою до однорідності з сіллю і чорним меленим перцем. Вилити яєчну суміш на окрему пательню і готувати 3-5 хвилин, безперервно помішуючи.
  5. У пательні з'єднати рис, курку, омлет, подрібнену зелену цибулю та соєвий соус. Курка з рисом на сковорідці готується всього кілька хвилин, при цьому безперервно помішувати страву. Зняти сковороду з плити, додати сіль, перець і спеції за смаком, перемішати.
  6. Накрити сковорідку кришкою і залишити на 10 хвилин. Розкласти курку з рисом по тарілках і подавати страву до столу гарячою. Смачного!

Ще один цікавий спосіб приготування курки з рисом - це використання рисоварки. Просто додайте до неї воду, рис та куряче філе, нарізане на шматочки, додайте соєвий соус, сіль та спеції за смаком і готуйте до повної готовності. Також можна експериментувати з додаванням різних овочів, наприклад моркви, горошку або кукурудзи, щоб зробити цю страву більш поживною та корисною. Насолоджуйтеся!