Рецепт запечених кабачків з картоплею в духовці

Рецепт запечених кабачків з картоплею в духовці
3.8
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,8 кг картоплі
  • 0,4 кг кабачків
  • 300 гр будь-якого м'ясного фаршу
  • 200 гр твердого сиру
  • 1 цибулина
  • майонез - за смаком
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплю очистити від шкірки, промити і насухо обтерти серветками або паперовим рушником. Нарізати картоплю тонкими пластинками, цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями.
  2. Кабачки вимити і порізати шматочками приблизно такого ж розміру, як і картопля. Якщо ви використовуєте старі, перестиглі плоди - потрібно очистити їх від грубої скоринки та насіння. Сир натерти на крупній тертці.
  3. Форму для запікання змастити олією, духовку розігріти до 200С. Скласти першим шаром у форму картоплю, злегка присолити і поперчити за смаком.
  4. Потім викласти рівномірним шаром фарш, цибулю, посолити і поперчити. Покрити фарш із цибулею кабачками, знову посолити й поперчити. Змастити запіканку майонезом, посипати тертим сиром і відправити в розігріту духову шафу.
  5. Якщо запіканка швидко пригорає зверху - потрібно накрити її фольгою і запікати до готовності. Загалом запікається картопля з кабачками в духовці близько 40-50 хвилин.
  6. Вийняти форму, розкласти запечені овочі з фаршем по тарілках і подавати до столу гарячими. Смачного!

Ця страва не тільки дуже смачна, але і дуже корисна, оскільки містить багато вітамінів та мінералів. Картопля містить велику кількість калію, кабачки містять багато води та вітамінів групи В, а фарш містить білок, необхідний для будівництва та ремонту тканин у нашому організмі. Отже, ця страва може бути чудовим варіантом для тих, хто прагне поєднати смачне з корисним у своєму раціоні.