Рецепт запечених кабачків з картоплею в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,8 кг картоплі
- 0,4 кг кабачків
- 300 гр будь-якого м'ясного фаршу
- 200 гр твердого сиру
- 1 цибулина
- майонез - за смаком
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю очистити від шкірки, промити і насухо обтерти серветками або паперовим рушником. Нарізати картоплю тонкими пластинками, цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями.
- Кабачки вимити і порізати шматочками приблизно такого ж розміру, як і картопля. Якщо ви використовуєте старі, перестиглі плоди - потрібно очистити їх від грубої скоринки та насіння. Сир натерти на крупній тертці.
- Форму для запікання змастити олією, духовку розігріти до 200С. Скласти першим шаром у форму картоплю, злегка присолити і поперчити за смаком.
- Потім викласти рівномірним шаром фарш, цибулю, посолити і поперчити. Покрити фарш із цибулею кабачками, знову посолити й поперчити. Змастити запіканку майонезом, посипати тертим сиром і відправити в розігріту духову шафу.
- Якщо запіканка швидко пригорає зверху - потрібно накрити її фольгою і запікати до готовності. Загалом запікається картопля з кабачками в духовці близько 40-50 хвилин.
- Вийняти форму, розкласти запечені овочі з фаршем по тарілках і подавати до столу гарячими. Смачного!
Ця страва не тільки дуже смачна, але і дуже корисна, оскільки містить багато вітамінів та мінералів. Картопля містить велику кількість калію, кабачки містять багато води та вітамінів групи В, а фарш містить білок, необхідний для будівництва та ремонту тканин у нашому організмі. Отже, ця страва може бути чудовим варіантом для тих, хто прагне поєднати смачне з корисним у своєму раціоні.