Як приготувати рагу з капусти та кабачків

 Як приготувати рагу з капусти та кабачків
4.5
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг білокачанної капусти
  • 1 кг кабачків
  • 3 цибулини
  • 300 гр моркви
  • 2-3 помідори або 2 ст.л. томатної пасти або 3 ст.л. кетчупу
  • невеликий пучок кропу і петрушки
  • 4 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Капусту якомога тонше нашаткувати гострим ножем і злегка пом'яти руками (якщо капуста молода - м'яти її не обов'язково). У глибокій пательні або товстостінній каструлі розігріти приблизно 50 мл рослинної олії.
  2. Скласти в розігріту олію капусту й обсмажувати її, помішуючи, на слабкому вогні близько 10 хвилин. Тим часом кабачок вимити і порізати дрібними кубиками, додати до капусти і перемішати.
  3. Прикрити сковороду/каструлю кришкою так, щоб залишався отвір для виходу пари, і готувати капусту з кабачками приблизно 15 хвилин на невеликому вогні. При цьому періодично помішувати овочі лопаткою.
  4. Цибулю почистити і порізати четвертинками або півкільцями, моркву почистити і натерти на крупній тертці. На окремій сковорідці розігріти 2-3ст.л. олії і викласти цибулю.
  5. Смажити цибулю на середньому вогні до золотистого кольору, додати моркву й обсмажувати овочі ще кілька хвилин до м'якості морквини. Якщо ви використовуєте помідори - їх потрібно попередньо надрізати, опустити в каструлю з киплячою водою і проварити протягом 1 хвилини.
  6. Потім вийняти їх з окропу, залити крижаною водою й остудити. Остиглі помідори очистити від шкірки і ретельно розчавити виделкою або збити м'якоть блендером до отримання пюреподібної консистенції. Томатну пасту або кетчуп просто розбавити приблизно 100-120 мл чистої води.
  7. Додати помідорне або томатне пюре разом з овочевою засмажкою до капусти з кабачками та ретельно перемішати. Посолити й поперчити овочеве рагу за смаком, тушкувати його на невеликому вогні без кришки 10 хвилин.
  8. Тим часом промити й обсушити кріп, дрібно нашаткувати. Часник почистити й натерти на дрібній тертці або пропустити через часникодавку. Наприкінці тушкування додати в кабачково-капустяне рагу часник із зеленню, спеції до смаку, перемішати й одразу зняти з вогню.
  9. Залишити рагу з кабачків із капустою на півгодини настоятися під кришкою, щоб воно стало ароматнішим. Розкласти готовий гарнір по тарілках і подавати разом з основною стравою. Смачного!

Рагу з капусти та кабачків - це чудовий вибір для смачного та корисного овочевого обіду. Капуста містить велику кількість вітаміну C та антиоксидантів, тоді як кабачки багаті калієм та вуглеводами. У поєднанні з морквою та цибулею, ці інгредієнти утворюють вітамінне та мінеральне багатство, необхідне для здорового життя.

Цей рецепт можна змінювати за власним смаком, додавати інші овочі або трави, щоб створити власний унікальний смак. Крім того, цю страву можна подавати як гарнір до м’яса або риби, або як самостійну страву з хлібом або рисом.