Ліниві пельмені з лаваша: простий рецепт

Ліниві пельмені з лаваша: простий рецепт
4.8
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м'ясного фаршу
  • 100 мл бульйону або води
  • 2 морквини
  • 1 цибулина
  • 120 гр кетчупу (можна замінити 100 гр томатної пасти)
  • 2 великих вірменських лаваша
  • 1 скибочка білого хліба (близько 70 гр)
  • 50-70 мл молока
  • 1 яйце
  • кілька гілочок зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Хліб поламати на шматочки і скласти в невелику ємність, залити молоком і залишити на 5-10 хвилин. Фарш викласти в миску, додати хліб, яйце, сіль, перець і ретельно перемішати.
  2. Кожен лаваш розрізати на дві частини, змастити поверхню кожного шматка рівномірним шаром м'ясної начинки. Згорнути 4 рулети з лаваша з фаршем, нарізати їх шматочками близько 3 см завтовшки.
  3. Цибулю почистити і порізати дрібними шматочками, моркву почистити і натерти на крупній тертці. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і всипати цибулю. Смажити її 2-3 хвилини, помішуючи, до золотистого кольору.
  4. Потім додати моркву і перемішати. Смажити ще 3 хвилини до м'якості на середньому вогні. Викласти на овочеву засмажку ліниві пельмені з лаваша (фаршем донизу) і смажити їх на середньому вогні.
  5. У невеликій ємності з'єднати кетчуп зі сметаною і бульйоном, додати сіль, перець за смаком і ретельно розмішати до однорідного кольору. Залити пельмені з лаваша отриманою рідиною і готувати на середньо-слабкому вогні під кришкою 10-15 хвилин.
  6. Потім зняти сковороду з вогню, посипати подрібненою зеленню і накрити кришкою на 10 хвилин. Розкласти готові ліниві пельмені по тарілках і подавати до столу гарячими. Смачного!

Ще один цікавий варіант - замість м'ясного фаршу можна використовувати куряче м'ясо або іншу ніжну м'якоть, яка після обробки не буде втрачати свою форму. Також можна додати до начинки свіжі овочі, такі як печериці або перець, для більш насиченого смаку та кольору.